algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Balears és el territori que menys invertí en investigació i desenvolupament el 2011

Les Illes Balears es troben a l'últim lloc del llistat de comunitats pel que fa a la despesa en investigació i desenvolupament (I+D) realitzada el 2011.

Aquell any s'invertí al sector de la innovació a l'Arxipèlag 95,81 milions d'euros, un 13,2 % menys que un any abans, just suposant un 0,36 % de la riquesa, segons descriu l'estadística sobre activitats d'I+D que ha fet pública avui l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les comunitats autònomes que van realitzar un major esforç en aquesta casta d'activitats foren el País Basc (2,10 % del PIB), Navarra (2,05 %), Madrid (1,99 %) i Catalunya (1,55 %), i les que menys recursos hi van dedicar, per darrere de Balears, són Canàries (0,58 %), Castella-la Manxa (0,68 %) i Extremadura (0,82 %).

Les comunitats que van presentar les majors taxes de creixement respecte a 2010 van ser País Basc (7,0 %), Navarra (5,0 %) i Castella-la Manxa (1,6 %), mentre que Aragó (-13,9 %), Balears (-13,2 %) i Cantàbria (-10,2 %) van ser les quals van experimentar major decreixement.

Aquest tipus d'activitats encara són finançades majoritàriament per l'administració pública (el 44,5 per cent), tot i que la iniciativa privada estreny el marge (44,3 per cent), i la resta el completen en quantitats quasi testimonials els fons procedents de l'estranger (el 6,7 per cent), de l'ensenyament superior (el 4 %) i de les institucions privades sense ànim de lucre (el 0,6 per cent).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Només podem invertir en Espanya, amb l'única garantia que no tornarem a veure un euro dels que se'n duen.

Valoració:3menosmas
Per Berenguer, fa mes de 8 anys

Aquesta colla de governants que tenim només pesen en el mateix: construcció, totxo, tursime barat de sexe i alcohol, i més totxo. Ui, perdò, gairebé me n'oblit de l'estrella, cremar fems d'altri.

Unes idees brillants, les d'aquesta gent.

Avui he anat al Parc Bit, i FA PENA. He vist més activitat a un cementeri.

Els joves doctors han de partir a altres països perquè aquí no hi ha feina, no hi ha inversió. Ments brillants que emigren als USA, Canadà, Regne Unit, Alemanya. Fins i tot Mèxic té un programa per a captació de doctors espanyols. I també Ecuador.

I què tenim a Espanya?
Misèria.
I a les illes governades pel Lobby d'Hotelers?
Misèria i turisme de merda basat en alcohol i sexe. I a sobre fotent els petits locals amb allò del "tot inclòs"

I qui representa tot això?

Un conseller amb collons de cérvol al cap.

Ciència? Cultura? Per a què, si tenim un bergant com en Delgado i una màfia com l'hotelera?

Valoració:4menosmas
Per Pere Fullana Llinàs, fa mes de 8 anys

Idò! Així sí que arribarem enfora!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris