algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

El CRE pronostica una caiguda del 0,3% del PIB balear el tercer trimestre

El Centre de Recerca Econòmica preveu un creixement negatiu del -0,3% del PIB balear per al tercer trimestre d'aquest any, una dada que finalment ha remuntat dues desenes.

Així ho reflectirà l'Informe de Conjuntura Econòmica del mes d'octubre, elaborat pel CRE, i que serà presentat aquest dijous a les 10.30 hores pel director d'aquesta entitat, Antoni Riera.

Concretament, l'estudi de l'ens participat per la UIB i Sa Nostra revela que només les Pitiüses registren un creixement positiu del PIB no agrari el tercer trimestre, d'un 1,2% en concret, mentre que, per contra, la major caiguda de l'economia s'esdevé a Menorca, amb un -1,2%, seguida de Mallorca, amb un -0,5%.

D'altra banda, l'Informe posa de manifest que Balears registra xifres rècord de visitants, pel que fa al turisme, malgrat que aquestes mantenen la "senda recessiva", al mateix temps que recorda que, actualment, hi ha més de 76.000 desocupats a les Illes.

Val a dir que el Govern ha rebaixat la previsió de creixement econòmic de la comunitat al -0,1% per al 2012, segons l'última estimació realitzada dilluns passat, que apunta a un tancament de l'any en negatiu. També va avançar que per a 2013, es preveu que el Producte Interior Brut balear creixi un 0,3%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris