muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

L'IPC redueix cinc dècimes la taxa anual el desembre, fins al 2,4%

És l'índex més baix des del novembre del 2010, quan la inflació es va situar al 2,3%

L'Index de Preus de Consum (IPC) ha situat el desembre la seva taxa anual al 2,4%, cinc dècimes menys que en el mes anterior, segons l'indicador avançat sobre l'evolució de preus a Espanya publicat aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Així, la taxa anual de l'IPC va encadenar el desembre el seu tercer descens consecutiu i va marcar el seu valor més baix des del novembre del 2010, quan la inflació es va situar al 2,3%.

Segons ha explicat l'INE, aquesta retallada dels preus enregistrada el desembre s'ha degut, sobretot, a l'abaratiment dels preus de carburants i lubricants i al manteniment dels preus del tabac, davant del repunt que van experimentar el desembre de l'any passat.

La dada d'inflació interanual de desembre és important per als sous dels treballadors, ja que en alguns convenis col·lectius s'utilitza per determinar la pujada salarial de l'any següent i en altres és la referència per compensar-los per la desviació de l'IPC previst a principis de l'exercici.

Les dades definitives, el dia 13

Per la seva banda, l'Index de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) va arribar el mes de desembre passat al 2,3%, sis dècimes menys que el novembre.

L'INE va iniciar al començament de l'any la difusió de l'indicador avançat de l'IPC després d'introduir una sèrie de canvis a l'IPC harmonitzat, que han fet que les diferències entre tots dos, abans mínimes, s'accentuïn.

L'organisme estadístic ha recordat que els indicadors avançats només proporcionen informació orientativa, de tal forma que no tenen per què coincidir amb les dades definitives, que es publicaran el pròxim 13 de gener.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris