algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Govern creu que les Balears no entraran en recessió

El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, matisà el nou ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, que va anunciar creixement negatiu per al conjunt de l'Estat

28934

Aguiló, en una imatge d'arxiu.

Joan Riera(J. Morey.)

El vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, ha afirmat avui que "espera" que l'economia balear no entri en recessió en els pròxims mesos gràcies a la seva indústria turística, a diferència del que sí que ocorrerà en el conjunt d'Espanya, i ha previst que l'arxipèlag creixerà, encara que a un ritme "molt lent".

En ocasió d'una roda de premsa, Aguiló ha dit que la característica "essencial" de les Balears respecte a altres comunitats autònomes és que la seva economia és "sòlida" perquè dels diferents components del seu PIB el que "millor respon és l'exportació i el turisme és exportació".

El conseller ha estat preguntat per aquesta qüestió després que el nou ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, avançàs ahir que l'economia espanyola es contraurà en l'últim trimestre d'aquest any i en el primer de 2012, la qual cosa suposaria l'entrada en recessió en encadenar-se dos trimestres consecutius de contracció.

Malgrat aquest anunci del ministre, l'Executiu autonòmic no té previst variar la seva previsió que l'economia balear creixerà suaument.

El titular de Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació ha assegurat que, encara que les perspectives a les illes són millors que en el conjunt del país, el Govern no variarà "per a res" la seva política econòmica, que està dirigida al control de la despesa pública, el pagament a entitats financeres i proveïdors i a impulsar la iniciativa privada de cara a la generació d'ocupació i riquesa.

L'entrada en recessió del conjunt del país, ha comentat, era un dels escenaris previstos, sobretot tenint en compte de com estan evolucionada l'economia a nivell mundial amb creixements "molt moderats".

Per això, el Govern balear ha elaborat el seu pressupost atenent aquesta complicada situació econòmica i el principal pilar del qual és l'estabilitat pressupostària, que és la que cal fer perquè "no té molt sentit endeutar-se més", ha assegurat el conseller, que ha afegit que a dia d'avui "pensar en inversions del sector públic no té recorregut".

"En aquests moments, amb molta diferència, l'important és equilibrar els comptes públics", ha insistit Aguiló, que ha destacat que el que demanda el sistema financer i els mercats és la capacitat de les administracions públiques de tornar els deutes contrets, i en aquest sentit està treballant l'Executiu balear.

Per a això, és necessari racionalitzar i reduir la despesa i la reestructuració de l'administració pública, així com facilitar la inversió privada.

El conseller ha explicat que el Govern ja ha contactat pràcticament amb tots els ministres i el següent pas serà mantenir reunions per tractar els assumptes d'interès per a les illes.

De tota manera, l'Executiu balear ha posat sobre la taula quins són les línies de la seva política econòmica i el ministeri d'Economia "les coneix bé", ha dit Aguiló.

En aquests moments, les administracions públiques han de ser "més eficients, fer més amb menys i ser més productius que abans", ha comentat el conseller.

En aquest sentit, els pressuposts de la Comunitat autònoma han estat elaborats sota aquestes premisses i, de moment, el Govern no preveu que hagin de ser modificats malgrat l'anunci del ministre d'Economia.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mirant la feta, fa mes de 9 anys

Els de les Balears ja hi hem entrat fa estona!
Sí, efectivament, no aniré a votar.

Valoració:0menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

Amb voltros o sense voltros l'economia segueix igual que abans.

Ara resulta que amb el PP l'economia segueix empijorant i a Balears segueix anant com a mínim igual que amb el Pacte de Progrés, només que ara el CATALÀ està amenaçat de mort.

Tenim una dreta massa ideològica i una esquerra totalment desidiologitzada, per això i no per altra cosa quatre milions de persones deixaren d'anar a votar.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris