bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El BCE reparteix el rècord de 489.190,75 milions a tres anys entre 523 bancs europeus

28876

Un cartell dels indignats alemanys penja al costat de la seu del BCE a Frànkfort.

Efe(Arxiu.)

El Banc Central Europeu (BCE) ha adjudicat un total de 489.190,75 milions d'euros a un tipus fix de l'1% en la primera subhasta de liquiditat amb venciment a tres anys celebrada per la institució, que ha comptat amb la participació de 523 entitats del continent, segons ha informat l'entitat presidida per Mario Draghi.

D'aquesta manera, la xifra adjudicada supera el rècord establert el 24 de juny de 2009 quan el BCE va distribuir entre els bancs europeus 442.240,5 milions d'euros en la que va ser la seva primera subhasta de liquiditat a un any, encara que en aquella ocasió va comptar amb la participació de 1.121 entitats.

El passat 8 de desembre, el president del BCE va anunciar que l'institut emissor de l'eurozona duria a terme dues operacions de refinançament a tres anys en forma de subhasta a tipus fix amortitzable al cap d'un any que substituïrien les operacions a dotze mesos anunciades l'octubre.

D'aquesta manera, a part de la subhasta celebrada aquest dimecres, el BCE durà a terme una altra operació d'aquestes característiques el pròxim 20 de febrer de 2012.

Així mateix, el BCE va decidir relaxar els requisits dels actius que accepta als bancs com a garantia per obtenir liquiditat en aquest tipus d'operacions, reduint el llindar d'arqueig per a certs valors als quals es dóna suport per actius i permetent als bancs centrals nacionals, com a solució temporal, acceptar col·laterals addicionals.

A més, el Consell de Govern del BCE va decidir reduir la proporció de reserves exigides a les entitats des del 2% fins a l'1% a partir del pròxim 18 de gener de 2012.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris