nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

Balears és la segona comunitat amb pitjors perspectives empresarials de xifra de negoci

Balears és la segona comunitat amb pitjors perspectives de xifra de negoci per a 2012, només per davant de Cantàbria, i s'espera una caiguda superior al 10% en els seus marges empresarials, encara que l'esmentat retrocés és menor als resultats obtinguts el present any, segons l'informe 'Perspectives Empresarials a Espanya i Europa 2012' de les Cambres de Comerç.

A més, els empresaris de les illes esperen que l'any que ve continuï l'ajustament a les plantilles del sector privat amb una caiguda de l'ocupació lleugerament inferior al 10%, encara que de nou el descens serà menor a l'esdevingut el 2011.

L'informe també apunta que Balears és la quarta comunitat l'empresariat de la qual espera una major reducció de la inversió el 2012, amb una caiguda del 25 (superior a la de 2011), i manté una visió negativa sobre l'evolució de les vendes nacionals l'any que ve.

No obstant això, l'estudi sosté que els empresaris de l'arxipèlag balear esperen un decreixement de les vendes per sota del 10%, considerablement inferior al balanç de 2011, i presenten millors estimacions en aquest camp que la mitjana nacional.

Exportacions, allò positiu

Davant la debilitat de la demanda interna, els empresaris de les illes veuen com factor positiu un augment de les exportacions per a 2012, fins i tot per sobre del 20%, i col·locant-se per sobre de la previsió mitja a l'entorn de la UE.

A nivell nacional, les expectatives de les empreses espanyoles per a 2012 mostren dades una mica més encoratjadores i avancen un "lent procés de recuperació" de la mà de les exportacions, si bé es mantenen per sota de la mitjana dels països de la UE.

Per comunitats, l'estudi indica que nou autonomies preveuen xifres positives i vuit vaticinen xifres negatives, encara que en tots els casos són superiors als resultats de 2011. Extremadura, País Valencià i Astúries lideren aquest rànquing, mentre que Cantàbria, les Balears i Castella-la Manxa presenten els pitjors resultats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris