algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Fitch rebaixa la nota de qualificació de vuit grans bancs internacionals

Els afectats són Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley i Société Générale. Així i tot, afirmen que les entitats estan millor preparades que el que ho estaven el 2008

29158

L'agència reconeix que aquestes entitats són 'sistèmiques' i és probable que rebin suport públic en cas de dificultats.

JUSTIN LANE - STF - EFE - EPA AR

L'agència de qualificació creditícia Fitch ha rebaixat els 'arqueigs' de vuit grans bancs arran de les dificultats que travessa el sector financer, malgrat reconèixer que les entitats de banca universal es troben més ben preparades per afrontar la crisi que el 2008.

En concret, la calificadora de riscs ha retallat les notes de viabilitat i d'emissió de Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley i Société Générale.

"La rebaixa reflecteix els desafiaments a què s'enfronta el sector en el seu conjunt més que una evolució negativa de la seva solvència idiosincràtica", explica l'agència que, de fet, subratlla que aquestes grans entitats d'intermediació global i de banca universal es troben actualment "molt millor posicionades per afrontar les dificultats als mercats que en el 2008".

En aquest sentit, Fitch destaca els importants 'matalassos' de capital i liquiditat provisionats pels bancs i recorda que totes aquestes grans entitats són considerades d'importància sistèmica, per la qual cosa dedueix que existeix una "molt alta probabilitat" que rebin suport públic en cas de dificultats.

"Tanmateix, Fitch no creu que aquests matalassos per si sols vagin a ser suficients per protegir els creditors dels esdeveniments que poguessin sorgir", adverteix. A més, Fitch observa una cada vegada major rapidesa en l'aparició de tensions als mercats, que a més són més greus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris