nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Les empreses de les Balears, a la coa de l'Estat en innovació tecnològica

La despesa en aquest apartat va assolir els 52,7 milions el 2010, la qual cosa suposa un descens del 4%

Balears és la comunitat amb menor pes proporcional de la despesa que dediquen les empreses a la innovació tecnològica, amb un 0,33% de la inversió total efectuada el 2010, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Concretament, la despesa en innovació tecnològica de les empreses de les Balears va assolir els 52,7 milions el 2010, la qual cosa suposa un descens del 4%. No obstant això, el volum de negoci en productes nous i millorats a les illes és del 5%.

D'altra banda, entre el període 2008 i 2010 s'han comptabilitzat a les Balears un total de 694 empreses tecnològicament innovadores, la qual cosa suposa un 15,2% del total.

La despesa en innovació tecnològica va ascendir a 16.171 milions d'euros l'any 2010, la qual cosa va suposar un descens del 8,3 per cent respecte a l'any 2009 mentre que aquesta mateixa despesa va assolir el 2010 el 2,1 per cent de la xifra de negocis de les empreses de deu o més assalariats amb despesa en innovació tecnològica.

Entre les activitats d'innovació tecnològica, aquelles que condueixen al desenvolupament d'una innovació tecnològica, destaquen les d'I+D, interna o externa (que van representar el 62,2 per cent del total de la despesa en activitats per a la innovació tecnològica) i l'adquisició de maquinària, equip maquinari o programari per a innovació tecnològica (que va suposar el 25,1 per cent).

En l'anàlisi per sectors d'activitat, les empreses de Serveis d'I+D van representar el major percentatge del total de la despesa en innovació tecnològica amb un 10,6 per cent, seguides per les empreses de Telecomunicacions, amb un 10,3 per cent i les de Vehicles de Motor, amb un 9,8 per cent.

Per regions, les comunitats autònomes que van realitzar una major despesa en innovació tecnològica l'any 2010 van ser Comunitat de Madrid, Catalunya i País Basc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris