nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Irlanda vol que el BCE actuï com a prestador d'últim recurs

Nombrosos analistes consideren que l'acord assolit la setmana passada prepara el camí perquè el Banc assumeixi un rol més semblant a la Reserva Federal d'EUA

El Banc Central Europeu (BCE) hauria d'actuar com a prestador d'últim recurs i contribuir així a què la zona euro superi la crisi del deute sobirà, ha afirmat la ministra irlandesa d'Assumptes Europeus, Lucinda Creighton.

Creighton ha declarat davant els mitjans a París, on s'havia reunit amb el seu homòleg francès, Jean Leonetti, que la posició d'Irlanda s'aproxima bastant a la francesa, que ha pressionat en les últimes setmanes perquè el BCE adopti un paper més actiu en la lluita contra la crisi de deute.

Així, la ministra irlandesa es postula a favor que el BCE realitzi una "declaració molt clara que està preparat per fer tot el necessari per salvar l'euro", i ha afegit que, malgrat que "encara no s'ha arribat a aquest punt, s'acabarà assolint".

Nombrosos analistes consideren que l'acord assolit pels líders europeus la setmana passada sobre un enfortiment de les regles pressupostàries prepara el camí perquè el BCE assumeixi un rol més semblant a l'exercit per la Reserva Federal d'EUA, comprant de forma massiva deute sobirà de l'eurozona.

No obstant això, aquesta mesura ha estat fins a la data rebutjada enèrgicament per Alemanya i el mateix BCE, mentre París ha evitat pronunciar-se públicament sobre això en deferència a la seva aliança amb Berlín i s'ha limitat a defensar la independència del BCE.

D'altra banda, Creighton deixa clar que l'acord intergovernamental sobre el control pressupostari assolit entre 26 dels 27 membres de la UE no serà suficient per solucionar la crisi si el BCE no es decideix a fer el pas de convertir-se en prestador d'últim recurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris