algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Moody's manté la seva intenció de revisar la qualificació del deute de la UE

L'agència explica que la cimera de Brussel·les 'no canvia la perspectiva' perquè encara 'hi ha perills sobre la cohesió de l'eurozona'

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha anunciat aquest dilluns que manté la seva intenció de revisar la qualificació del deute sobirà de tots els països de la Unió Europea (UE) durant el primer quadrimestre de 2012, malgrat els acords assolits en la cimera de Brussel·les de divendres passat.

"Com anunciàrem el novembre, si les condicions del mercat creditici no s'estabilitzen en un futur proper, les nostres qualificacions de tots els deutes sobirans dels països de la UE hauran de ser revisades", ha dit l'agència a través d'un comunicat.

Moody's explica que el comunicat de la cimera de Brussel·les celebrada divendres passat "no canvia aquesta perspectiva", ja que encara que "ofereix algunes mesures", "els perills sobre la cohesió de l'eurozona segueixen en augment".

En concret, considera que l'esmentat comunicat, "reflecteix les contínues tensions entre el reconeixement de la necessitat d'augmentar el suport als països fiscalment més febles i la significativa oposició a fer-ho dins dels països més forts".

En aquest sentit, apunta que, malgrat que "la pressió sobre els líders de l'eurozona perquè actuïn ràpidament per restaurar la confiança del mercat creditici ha augmentat, les restriccions a què s'enfronten van també augment".

A més, adverteix de que "com més es prolonga aquesta situació, major és el risc que adverses condicions econòmiques se sumin als ja considerables desafiaments que afronten les autoritats en els seus esforços de coordinació i reducció del deute".

En l'esmentada cimera, els líders de la UE van acordar una reforma dels Tractats per reforçar la disciplina fiscal del bloc comunitari i aportar 200.000 milions d'euros al Fons Monetari Internacional (FMI) per comptar amb un nou instrument en el combat a curt termini contra la crisi de deute.

 

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris