algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

S&P rebaixa la nota de Balears d’A+ a A-

L’agència Standard & Poor’s ha davallat la qualificació del deute a llarg termini de la Comunitat a causa de l’empitjorament de la liquiditat

29114

AppleMark

NURIA RINCON

L'agència Standard & Poor's (S&P) rebaixà ahir la qualificació del deute a llarg termini de les Balears d'A+ a A- per la feble situació de liquiditat, que ha empitjorat el darrer any, a causa de les desviacions pressupostàries i de la reducció de les línies de crèdit. El descens en la qualificació es basa en l'anàlisi de la situació creditícia de la Comunitat, informà l'agència.

S&P indicà que espera que les Illes puguin millorar la posició recorrent al mercat de bons a la menuda a principi de 2012. L'agència estima que l'Arxipèlag assolirà un dèficit relativament elevat el 2011 i 2012, però la situació financera hauria de millorar a partir de 2013, a causa principalment de l'impacte favorable de les liquidacions del sistema de finançament.

Vigilància

La nova nota de les Balears inclou la Comunitat en el CreditWatch d'Standard & Poor's (vigilància de crèdit), fet que té implicacions negatives i reflecteix la perspectiva limitada de l'agència sobre la probable evolució de les proporcions de liquiditat de les Illes. És per aquest motiu que des del Govern de Bauzá asseguraren que són "prudents" davant la rebaixa de la nota, tot i que valoraren el manteniment de la qualificació en la A.

Les Balears han estat incloses en CreditWatch per la possibilitat que pugui tenir més dificultats de les esperades en l'obtenció de finançament extern. En aquest sentit, l'agència subratlla que l'elevat dèficit el 2010 i els dos primers trimestres de 2011, i una forta reducció del crèdit disponible el març de 2011 (150 milions d'euros, el 45% del deute estimat per a 2011) han debilitat la posició de liquiditat de les Illes.

L'agència assumeix que la Comunitat alleugerirà les dificultats de liquiditat gràcies a un important accés a finançament exterior, mitjançant l'emissió de bons a la menuda i la firma de nous préstecs bancaris. Tanmateix, la inclusió de les Illes en el CreditWatch reflecteix la possibilitat que l'accés al crèdit pugui debilitar-se.

Passes insuficients

L'informe de la qualificadora assenyala que el nou Govern balear està "fent forts ajusts de despesa, però no ha fet suficients passes per millorar la posició de liquiditat de la Comunitat, per exemple restaurant el nivell anterior de línies de crèdit". L'agència també ha tingut en compte la "fortalesa" de l'economia de les Illes, amb un PIB per càpita situat al 107% de la mitjana estatal.

S&P espera rebre més informació sobre l'estratègia de finançament per a 2012 en el termini de tres mesos i poder millorar la seva perspectiva sobre l'evolució de les proporcions de liquiditat. De fet, confia a donar millor qualificació a l'Arxipèlag si els plans de gestió de tresoreria de les Illes i l'estratègia de finançament per a l'any 2012 redueixen la pressió sobre la seva liquiditat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jm, fa mes de 9 anys

Margalideta, sa gent que mos deix els diners perquè els polítics se'ls gasti segons els hi convingui més electoralment, lluny del que necessita sa gent, necessita saber si els hi tornaran i quin és el risc perquè els hi tornin aquests diners, per això hi ha aquestes agències que són les que els inversors confien per saber l'estat de comptes d'un estat, banc, empresa, regió, etc. ja que tothom saps que esl nostros governs i polítics no són rigorosos ni sincers, i moltes vegades molt poc preparats. per això, que aquestes agències fagin bé la seva feina és una altre cosa però que els inversors els troben més fiables que les propies dades dels governs també. Si sa gent del carrers fossim més rigurosso supós que tampoc haguessim confiat amb els polítics que ens han governat ni ens governen...

Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Joan, gràcies per insultar-me, tanmateix continues acusant sense anomenar peça, i acusar sense anomenar peça o fets concrets, és calúmnia. Dir "així mos jan deixat el país aquests del PSM", sense més explicació, és calúmnia, perque, no és s'acumulació de moltes coses, entre crisi i lo heredat d'en matas part important a afegir a lo que puyguin haver fet malament es del psm???
El PSM va fer molt malament, des del meu punt de vista, no sortir des govern quan n'Antich va decidir tirar endavant Son Espases, i ha fet altres coses malament, però pesen poc dins sa realitat de sa crisi que tenim.
Per cert, no som afiliat del psm i de ses quatre darreres eleccions que hi ha hagut només en dues d'elles he votat el psm,

Valoració:2menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Deixant de banda que el PP ho fa molt malament, qué és veritat, i que ho farà pagar al poble, que també és veritat, jo voldria saber motiu pel qual unes agències privades aval,luen el comptes dels països i nacións. Pareix com un cop d´estat a nivell global.

Valoració:7menosmas
Per Antoni, fa mes de 9 anys

Passar de + a - vol dir que el pp d'aquí no ho està fent ben fet. Per què no li demanam explicacions? No eren ells que havien de salvar l'economia "baleà"? No tenen contestació interna? Què diuen de tot plegat els del pp que han estat arraconats?

Valoració:7menosmas
Per Maisurt, fa mes de 9 anys

Ja haguessin pogut denunciar en el seu moment l'estafa dels seus amics nord-americans Lehman Brothers que van provocar l'actual crisi mundial. Té nassos que una crisi provocada per ells, l'hàgim de patir la resta del món i ells se'n vagin de rosetes ... haurien d'estar tots a la presó i les teòriques agències de vigilància tancades per inútils.

Valoració:6menosmas
Per Bolivar, fa mes de 9 anys

Fins que no em diguin de qui és aquesta entitat privada S&P no em creuré cap de les informacions que doni i fins que aquestes informacions financeres no estiguin supervisades per organismes independents internacionals no haurien de tenir la transcendència que tenen. Aquestes qualificacions poden enfonsar un estat o fer-lo més ric, tal i com hem pogut comprovar. Jo ara mateix podria tenir una empresa d'aquestes i qualificar el deute de tal estat amb positius o negatius, més lletres A o menys, amb les conseqüències que això tendria, perquè en qualificar-lo negativament baixaria i en fer-lo positivament s'apujaria, com és lògic.

Valoració:11menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Veig que hi ha una campanyad'atacs calumniosos contra el PSM, sense anomenar peça. Senyors filo-pepé que calumniau el PSM, recordau: Casa Alfredo, PP, Raputín, PP, Matas + urdangarín, PP, Matas + Palma Arena, PP, Cañellas + Salom + Túnel de Sóller, PP, capsa de cola-cao, PP, Gurtel, PP, Hidalgo, PP, Massot, PP, fira pornogràfica des polígon de Llevant, PP, Matas + Calatrava + maqueta de s'òpera, PP, Rodríguez + "hoy es lunes y estoy en mi despacho", PP, i això no són mentides i sa llista és molt més llarga; voltros mentiu en aplicació d'allò d'en Goebbels que una mentida repetida moltes vegades acaba passant per veritat, però recordau que, si sou catòlics, sa calúmnia exigeix reparació pública per esser perdonada.

Valoració:22menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

i si puguessim gestionar els doblers que generam, sense haver-los d'enviar a madrid, extremadura, andalussia, etc...? , quant ens adonarem que votar a forces politiques espanyolistes es un desastre econòmic per als interessos de les illes balears?, i tot per aquesta dèria absurda de pensar que votar a una força política mallorquina, es sinonim de nacionalisme radical i nosé quines altres bejenades més que el nacionalisme castellano-espanyol (aquest sí que es radical, ben radical, i absolutista) ens ha inculcat per aixi tenirn-nos controlats i sotmesos pels segles dels segles. No més espoli fiscal cap a les comunitats castellanes, unes comunitats que viuen a costa nostra.

Valoració:17menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

doncs si ca així mos han deixat el país aquests del PSM dits d'esquerra perquè ara vinguin els del PP a despedir-nos mentre ells malbarateven els doblers de tots, i el més fort és que cap a dimitit i encara van donant lliçons.

Valoració:-38menosmas
Per ca, fa mes de 9 anys

proposta del PSM per sortir de la crisis: construir trens per tot.

Valoració:-34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris