lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Novembre ha estat el pitjor mes per al comerç de Mallorca d'ençà de la crisi

Una enquesta de Pimeco demostra la “severa debilitat” del sector minorista malgrat les promocions i descomptes per tal de reactivar el consum

29056

El petit comerç no augmenta les vendes a pesar de les promocions.

ULTIMA HORA

Novembre ha estat qualificat pels comerciants de Mallorca com el pitjor mes de negoci des que va començar la crisi econòmica, segons una enquesta realitzada per l'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco). En un comunicat, aquesta organització informa que els comerciants valoren amb una puntuació global de 3,6 sobre 10 les vendes de novembre. En termes interanuals, l'informe de la patronal assenyala que la puntuació que van donar a novembre de 2010 va ser de 4,9 punts, és a dir, un punt i tres dècimes més que aquest any. Aquesta caiguda podria suposar un descens de l'activitat comercial del 26,5%.

Pel que es refereix a la percepció sobre les vendes de novembre, vuit de cada deu comerciants enquestats (78%) afirma que van ser pitjors que les registrades el mateix mes de 2010, el 18% assegura que no han variat i un 4% creu que han millorat. A nivell local, les dades per zones segueixen la mateixa tònica negativa que els del conjunt de l'illa ja que el 76% dels comerciants de Palma i el 82% dels de la Part Forana han vist com han caigut les seves vendes respecte a novembre de l'any passat. El 4% dels comerciants de Palma i el 3% dels pobles conclouen que les seves operacions han millorat.

L'enquesta revela que si es comparen novembre i octubre d'aquest any, el 9% del comerç mallorquí manifesta que va augmentar les seves vendes, mentre que el 22% considera que no van variar i el 69% creu que van empitjorar. Per a Pimeco, els resultats del seu baròmetre demostren la "severa debilitat" en la qual es troba el sector del comerç minorista mallorquí, que malgrat les considerables promocions i descomptes que s'estan duent a terme no ha aconseguit reactivar el consum.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carla, fa mes de 9 anys

Com no ha de baixar el consum. Els treballadors som els que consumim més en els petits comerços de barri, en els grans magatzems i en els supermercats. A menys sou i a més parats menys podem comprar. Ens estan obligant a retallar a nosaltres també i crec que així no s'activarà mai la economia del nostre país. Els retalls han de ser a les rendes més altes, ja que encara que tinguin un poc menys els sobra per mantenir tres o quatre generacions.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris