nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Merkel aposta pels canvis als tractats per superar la 'marató' de la crisi

La canceller rebutja els eurobons com una sortida possible i en canvi proposa avançar en una fiscalitat unívoca a través de la variació del marc legal i en la independència d'alguns ens com el Banc Central Europeu

121826

La cancellera alemanya ha explicat que el BCE ha de tenir una funció diferent als tradicionals bancs nacionals.

Reuters.

La canceller alemanya, Angela Merkel, ha assegurat davant el Parlament germànic que la crisi del deute sobirà de la zona euro "no pot resoldre's de cop", sinó que serà un procés que "durarà anys" en el qual es necessita una visió a llarg termini mitjançant una major integració fiscal a través de modificacions als tractats i respectant la independència d'institucions com el Banc Central Europeu (BCE).

"La resolució de la crisi del deute sobirà és part d'un procés i l'esmentat procés durarà anys", ha afirmat Merkel davant la cambra baixa del Bundestag, on va reiterar que en aquests moments plantejar la qüestió dels eurobons "no té sentit" i va subratllar que l'única possibilitat d'assolir una unió fiscal és a través de canvis als tractats.

"Aquells que reclamen els anomenats eurobons com remei a la crisi no han comprès la naturalesa de la mateixa", va respondre Merkel a les crítiques abocades des dels països més afectats per la crisi de deute. "Anirem a Brussel·les amb l'objectiu d'impulsar canvis als tractats, no hi ha alternativa".

Així mateix, la canceller alemanya va tornar a defensar l'iindependència del BCE davant les crítiques de diversos països que reclamen que la institució assumeixi el rol de prestador d'últim recurs i subratllà que "la missió del BCE és diferent de la de la Fed o el Banc d'Anglaterra".

Una marató

"Els corredors de maratons solen dir que la carrera es torna especialment dura a partir del quilòmetre 35, però també adverteixen que assolir la meta és possible si ets conscient del desafiament des del principi de la cursa i t'enfrontes a ell de la manera adequada", va plantejar la canceller.

"Aquells que comencen més ràpid no són necessàriament els que aconsegueixen l'èxit, sinó aquells que són conscients que es tracta d'una cursa de fons", va afegir.

D'altra banda, la canceller alemanya Merkel ha expressat el seu "respecte" per les mesures d'austeritat aplicades per països com Espanya o Portugal i va subratllar que resulta "fora de lloc" qualsevol plantejament respecte a la voluntat d'Alemanya de dominar Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris