algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Turisme estudia declarar d'interès autonòmic tres projectes urbanístics

Carlos Delgado, conseller del ram, ha fet l'anunci en relació a construccions de complexos a Canyamel (Capdepera), Magaluf (Calvià) i la Rápita (Campos)

121786

El projecte de Canyamel se situa devora el golf.

R.D.

El conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, ha anunciat avui que el Govern estudia declarar d'interès autonòmic tres projectes turístics a Canyamel (Capdepera), Magaluf (Calvià) i la Rápita (Campos), que suposarien una inversió d'uns 364 milions d'euros i podrien generar fins a 3.380 ocupacions.

Delgado ha realitzat aquest anunci en resposta a una pregunta de la diputada socialista Bel Oliver en la Comissió de Turisme del Parlament, i ha subratllat que el primer que està fent la Conselleria és comprovar la legalitat d'aquestes iniciatives i que compleixin «totes les exigències legals, urbanístiques i mediambientals».

El projecte de Canyamel és la construcció d'un complex hoteler de cinc estrelles gran luxe al costat del camp de golf, amb una inversió  de 100 milions d'euros i la creació d'uns 800 llocs de treball durant la construcció i uns 300 fixos una vegada finalitzada.

A Magaluf es projecta un pla de reforma interior en una zona degradada denominada Sa Marina de Magaluf, situada al costat dels parcs aquàtics limitant amb la nova pista d'atletisme i la carretera de Sa Porrassa, i consisteix en una urbanització amb zones verdes, un centre comercial i quatre parcel·les hoteleres de 500 places cadascuna. La realització del primer dels quatre hotels previstos suposaria una inversió a curt termini d'uns 144 milions i la generació d'al voltant de 730 llocs de treball en la construcció i uns 400 una vegada acabada.

A la Ràpita es construiria un hotel bioclimàtic amb equipaments esportius que suposaria una inversió de 120 milions i donaria lloc a uns 850 llocs de treball durant la seva construcció i 300 fixos amb posterioritat.

En el cas de Canyamel, l'inversor és estranger però els altres dos projectes són d'empresaris locals, segons ha precisat el director general de Turisme, Jaime Martínez, qui ha anunciat que la decisió sobre si se'ls concedeix la declaració d'interès autonòmic es prendrà «abans que acabi l'any», una vegada analitzada també la seva viabilitat econòmica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per spainovamas, fa mes de 9 anys

rafel, el que no es pot fer es omplir el petit espai que tenim de ciment i edificis mig buits.. pots venir a calvia i veure els resultats de les politiques de en delgado
sembla que tens una empresa de construcio o qualque terreny a la venda

Valoració:8menosmas
Per Sé qui ets, fa mes de 9 anys

Rafel, a que no ho repetiries això segons a on? No passis ànsia, que aviat tots ens haurem de treure la careta. I correrà sang, si no queda més remei. Que te penses que a la gent com jo sense futur, sense terra i sense feina ens fa por la presó?

Valoració:12menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

L'espai s'ha de protegir. Si no, acabarà per no venir ningú amb un cèntim a la butxaca.
El que hem de menester és el pacte fiscal i deixar de mantenir altres comunitats amb els nostres imposts.

Valoració:8menosmas
Per Ferrer, fa mes de 9 anys

El futur de l'illa és més que sabut: no en té. No és que tornem 40 anys enrere, és que el futur que ens espera és de precarietat, motivada per altres destinacions turístiques, les polítiques de les companyies aèries, el canvi climàtic i el preu dels productes. Hi haurà emigració, com en els primers anys del segle XX i l'illa serà una enorme urbanització gairebé buida. Així acabaren grans ciutats romanes, molt pròsperes en el seu temps, com Empúries. No podem pensar en un creixement constant i permanent pels segles dels segles, i ni tan sols per les dècades de les dècades. Això s'acaba.

Valoració:9menosmas
Per PeP, fa mes de 9 anys

Va, que a Mallorca encara queda molta terra per urbanitzar!!! Anims!!!

Valoració:6menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

Spainovamas, si la construccio es brutor, ca teva també ho deu ser. O no? Aquestes "altres solucions" de les que molta gent com tu parla però que ningú explica, podries donar-ne alguna? Ho dic perque si realment hi ha altres sortides millors, encantats d'aplicar-les.

Valoració:-3menosmas
Per Jordiet, fa mes de 9 anys

Rata, aquí, es primer que pot dir "presente" si algú diu "merda" ets tu

Valoració:-7menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

El que heu de fer, tots els que no voleu construcció, si voleu quedar un poc bé i no seguir fent oi, és treure sa cartera i començar a pagar per anar als espais i platges naturals com les que té Campos. També podeu donar exemple i convertir ca vostra en un espai verd i públic per a tothom. A que no vos va bé això? Au venga, apoltronats, viviu i deixau viure! I si voleu, també podeu venir a fer renou a Campos que tenim ganes de gresca

Valoració:-17menosmas
Per Ramon, fa mes de 9 anys

Tant de bo fóssim més a opinar com la majoria de nosaltres!!!!
No estaríem així!!!!

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Serà en tot cas d'interés per la seva butxaca. Idò, això em votat, i això tenim; venga seguir destruïnt patrimoni paissatgistic cada vegada que hi ha el pp governant; aixi de beneits som els mallorquins, i crec que no tenim cura

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris