nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Joaquín Almunia aprovarà avui estendre els ajuts públics als bancs durant 2012

El vicepresident de la Comissió i responsable de Competència precisarà el preu i les condicions i modalitats que hauran de complir

121892

Almunia i el ministre d'Economia grec intercanvien algunes opinions en una de les últimes reunions per tractar la crisi de deute a l'eurozona.

YVES HERMAN

El vicepresident de la Comissió i responsable de Competència, Joaquín Almunia, aprovarà aquest dijous prorrogar fins a finals de 2012 l'actual règim que facilita la concessió d'ajuts públics als bancs per part dels Governs nacionals.

Aquest règim es va posar en marxa el 2008 després de la fallida de l'entitat nord-americana Lehman Brothers, i estava previst que expiràs enguany. Però Almunia ha decidit estendre'l un any més davant l'agreujament de la crisi de deute i la decisió dels líders de la UE de recapitalitzar els grans bancs europeus amb 106.000 milions d'euros perquè puguin resistir els problemes.

Al capdavant

Els bancs espanyols són, després dels grecs, els que més capital addicional necessiten, al voltant de 26.000 milions d'euros, segons els càlculs de l'Autoritat Bancària Europea. Els líders europeus volen que, en primer lloc, cerquin fons al mercat privat i només si no els aconsegueixen acudeixin als ajuts públics.

Almunia precisarà aquest dijous el preu que hauran de pagar els bancs per aquests ajuts i les condicions i modalitats que hauran de complir.

En tot cas, el vicepresident de l'Executiu comunitari ha deixat clar que els bancs que rebin ajuts s'han de reestructurar perquè puguin dur a terme la seva funció de finançar l'economia real. "En aquesta conjuntura encara incerta, no podem permetre'ns danyar l'economia amb més bancs zombis", ha dit en una compareixença recent.

Almunia ha insistit que el règim de crisi acabarà quan els mercats s'estabilitzin. De fet, el seu departament ja ha preparat una nova norma sobre reestructuració de bancs amb problemes per a després de la crisi que endureix la concessió d'ajuts públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris