muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Anticorrupció investiga l'exdirectora de la CAM per la seva gestió

Encara està pendent de determinar si les presumptes infraccions comeses per Amorós s'enquadren dins del Codi Penal

128102

Crespo i Amorós, en un assemblea general de la CAM.

Efe.

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació d'ofici contra l'exdirectora general de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), María Dolores Amorós, per determinar si va incórrer en delicte penal en la seva gestió de la caixa d'estalvis, segons han confirmat fonts de la Fiscalia. Les indagacions d'Anticorrupció se centren als informes emesos pels interventors del Banc d'Espanya i els administradors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) que descriuen les presumptes irregularitats comeses per Amorós.

En especial, s'analitzen les causes per les quals el passat 28 de setembre el Banc d'Espanya li va imposar un acomiadament disciplinari sense dret a indemnització i els termes de pensió vitalícia de 369.497 euros per exercici, amb una revalorització del 2% anual des de la seva jubilació, que va pactar amb l'expresident de la caixa Modesto Crespo.

Les mateixes fonts de la Fiscalia han explicat que, de moment, han sol·licitat més informació sobre la caixa alacantina al Banc d'Espanya per determinar si les presumptes infraccions comeses per l'exdirectora de la CAM es pot enquadrar dins del Codi Penal. El cas està a les mans del fiscal José Miguel Alonso i si finalment es deriva en la presentació d'una querella contra Amorós, el més probable és que es presenti davant de l'Audiència Nacional.

De moment, hi ha ja una querella contra ella davant d'aquests jutjats i dues de més presentades davant dels Jutjats d'Instrucció d'Alacant i València per presumptes delictes de falsejament de comptes i acords abusius. Totes elles estan pendents d'admissió a tràmit. Els gestors del FROB van sol·licitar l'acomiadament en considerar que Amorós "va actuar en benefici propi en calcular la seva pròpia pensió vitalícia", així com per "falsejar els comptes per ocultar la debilitat financera de l'entitat" i per dur a terme una "deficient gestió".

María Dolores Amorós va assumir la direcció general de CAM el novembre de 2010 i el 10 d'agost de 2011, una vegada intervinguda l'entitat, els interventors la van destituir temporalment de les seves competències, si bé fins ara continuava cobrant el seu sou. A més, Amorós va acordar el novembre de 2010 una retribució anual de 593.040 euros, i uns 30 dies després, va tancar el seu contracte i va pactar amb el president de CAM, Modesto Crespo, la seva pensió, amb una prestació vitalícia assegurada de 30.791 euros al mes, el que elevaria aquesta quantia a 369.497 euros anuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris