algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La venda d'habitatges apujà gairebé un 18% durant l'agost a les Balears

Tot i que la tendència a tot l'Estat fou la minva d'operacions, situació que s'allunya encara més de les bones dades en els dos primers mesos de l'any

La compravenda de cases a les Balears ha experimentat durant el mes d'agost un augment del 17,76% respecte al mes de juliol. S'han venut 121 habitatges més. Segons les dades fets públics avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'agost s'han venut 681 habitatges a l'arxipèlag, mentre que el mes anterior van anar 560 les cases comercialitzades. A nivell nacional, en canvi, la venda d'habitatges es va desplomar l'agost un 38% respecte al mateix mes de 2010 -la seva tercera caiguda consecutiva- i va registrar 27.038 operacions, la segona menor xifra des de 2007, quan l'Institut Nacional d'Estadística (INE) va començar a elaborar aquesta estadística.

Després d'aquest descens, la venda d'habitatges s'allunya encara més de les bones dades assolides en els dos primers mesos de l'any, quan es van superar les 45.000 operacions. Una dada que incloïa les firmades a tancament de 2010, impulsades pel "efecte trucada" que va provocar l'eliminació de les deduccions fiscals a la compra el 2011. El retrocés més acusat l'agost es va produir a l'habitatge nou, que va retrocedir un 41,4%, fins a les 13.476 operacions, mentre que les transaccions d'immobles usats va disminuir un 34,2%, fins als 13.562.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris