nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Balears registra 2.090 peticions de desnonament en sis mesos

En el segon trimestre, les Illes comptaren 994 sol·licituds, un 2,5% manco que en el mateix període de l'any passat. En el conjunt de l'Estat, s'assolí un nou màxim històric

122388

El moviment 15-M s'ha mobilitzat a tot l'Estat per aturar-hi els desnonaments.

ULTIMA HORA

Durant el primer mig any d'aquest 2011 es van sol·licitar 2.090 procediments de desnonament davant els jutjats balears. Es tracta d'una xifra lleugerament superior a les registrades en el mateix període de l'any passat. Això no obstant, segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) publicades ahir, a les illes es van comptabilitzar 994 procediments de desnonament entre l'abril i el juny d'aquest any, davant els 1.096 del primer trimestre, en què s'havia registrat un augment del 3,3% respecte de gener a març de 2010.

En relació amb el segon trimestre de l'any passat, el descens de sol·licituds de desnonament del 2,5% (994 procediments) registrat a les Balears contrasta amb l'increment del 21,2% del conjunt de l'Estat, on es va assolir un màxim històric. A Espanya, els procediments de desnonament sol·licitats davant els jutjats varem ser 16.464 durant el segon trimestre.

Aquests processos -que en moltes ocasions són sol·licitats per les entitats financeres, després de dur a terme una execució hipotecària per l'impagament de la hipoteca, i que en altres casos es deuen a la falta d'abonament dels lloguers- van registrar el seu segon rècord trimestral consecutiu. El primer trimestre, els jutjats de l'Estat ja van acollir 15.546 sol·licituds de desnonament, un 36,8% més que en els tres primers mesos de 2010, fet que fa que els experts puguin preveure que aquests processos tornaran a assolir cotes històriques aquest any.

De fet, en el primer semestre de l'any s'han registrat gairebé tants procediments com en tot el 2009 (quan es van presentar 33.918 peticions de desnonament), que es van elevar al rècord de 47.809 durant el 2010. A les Balears, en canvi, encara que el total de peticions del primer mig anys és superior a les xifres del mateix període d'anys anteriors, pareix que la tendència és que vagi a la baixa. De fet, només tenint en compte el nombre de sol·licituds del segon trimestre, la dada d'enguany és la més baixa dels tres darrers anys. A les Illes, el màxim de sol·licituds anuals des de l'inici de la crisi s'assolí el 2009, amb 4.180 peticions. L'any passat, el total ascendí a 2.941.

Execucions hipotecàries

D'altra banda, les entitats financeres van iniciar 592 execucions per quedar-se amb els habitatges per l'impagament dels préstecs hipotecaris durant el segon trimestre de l'any, la qual cosa suposa un descens del 9,5 per cent respecte del mateix període de l'any passat (654 execucions). No obstant això, les execucions hipotecàries varen créixer un 13,4% en relació amb el primer trimestre de 2011, període en què hi va haver 522 processos. Els embargaments, per la seva part, han caigut un 33% durant el segon trimestre de l'any, amb un total de 413 processos judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris