algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L'FMI manté la pressió sobre el BCE perquè abaixi els tipus

L'organisme monetari va anunciar ahir que preveu la possibilitat de comprar deute públic espanyol i italià

L'FMI manté la pressió sobre els polítics i les institucions europees, i els insta a no estrangular les economies amb ajusts excessius i recoma al BCE que abaixi els tipus d'interès i continuï comprant deute mentre duri la crisi. En l'informe Perspectives econòmiques regionals: Europa, que va ser presentat ahir pel director de l'FMI per a Europa, Antonio Borges, la institució monetària internacional considera que la crisi requereix que el BCE "mantingui una política monetària amb una orientació acomodatícia" i "fins i tot la relaxi mentre persisteixin els riscs per al creixement i l'estabilitat financera i es mantinguin ben ancorades les expectatives inflacionàries".

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) es reuneix avui per tractar la política monetària de la zona de l'euro i altres mesures extraordinàries amb què estabilitzar la situació en els mercats financers. La institució monetària de la zona de l'euro va apujar de manera moderada i per primera vegada des de fa gairebé tres anys el preu dels doblers a l'abril i, de nou, al juliol, fins a deixar-lo al setembre en l'1,5%. Per frenar la crisi del deute sobirà a Europa, és igualment important per al Fons Monetari Internacional "una implicació continuada per part del BCE a través del seu programa de compra de deute públic de països de la zona de l'euro". L'FMI recalca, a més, que, davant les tensions en els mercats financers, "mesures extraordinàries d'injecció de liquiditat haurien de mantenir-se en la zona de l'euro" fins que la tempesta es calmi.

Compra de deute

Així mateix, l'organisme monetari internacional anuncià que estudia la possibilitat de comprar deute públic espanyol i italià. El director del Fons Monetari a Europa, Antonio Borges, va indicar que l'ens internacional estudia la possibilitat d'unir-se al fons europeu temporal de rescat en la compra de deute italià i espanyola, tant en el mercat primari com en el secundari. Espanya i Itàlia són els dos majors estats que actualment tenen més problemes per col·locar els seus títols a un bon interès a causa dels temors dels inversions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris