muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

El PP promet reformes al Banc d'Espanya i evitar retribucions inadmissibles a la banca

54344

La portaveu popular al Congrés reclama un comportament 'ètic' dels directius de banca.

Ballesteros

La portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaria, ha anunciat que la seva formació promourà una «profunda reforma» del Banc d'Espanya per garantir la transparència i el bon govern de les entitats financeres, i especialment que on s'aportin recursos públics es controli el «comportament ètic» dels seus directius per evitar les «inadmissibles» remuneracions a consellers d'entitats intervingudes.

En aquest sentit, ha advertit al governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordóñez, i al Ministeri d'Economia que és la seva responsabilitat cercar els mecanismes per impedir que es cobrin i fins i tot es reintegrin les esmentades indemnitzacions, en lloc d'actuar com un simple «comentarista» de la situació. «No pot limitar-se a dir que la situació de la CAM és el pitjor del pitjor», ha denunciat.

Durant la seva intervenció en els berenars informatius d'Europa Press, la dirigent popular ha recordat que la funció del supervisor és la de fixar la disciplina i la intervenció, i ha assegurat que si el PP guanya les eleccions reforçarà les competències de l'organisme, i el cos tècnic d'inspectors amb una qualificació i consideració semblant als d'Hisenda.

Alhora, ha apuntat que és imprescindible reforçar la credibilitat dels organismes reguladors i supervisors, inclòs el Banc d'Espanya, amb una elecció dels seus responsables d'acord amb criteris tècnics per reforçar la seva professionalitat i independència. «No es pot passar de secretari d'Estat a governador del supervisor bancari», ha remarcat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris