nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Goldman Sachs augura que Espanya tornarà a entrar en recessió el 2012

El banc manté la previsió per a enguany en el 0,7%, però creu que el PIB es contraurà 4 dècimes l'any que ve

54328

Els càlculs de Goldman Sachs no conviden a l'optimisme.

Chris Hondros

Les previsions del banc d'inversions dels EUA, Goldman Sachs, sobre l'economia de l'Eurozona tornen a situar Espanya en la recessió el 2012, amb una davallada del 0,4%, perquè augura que el Producte Interior Brut (PIB) es contraurà dues dècimes tant el darrer trimestre d'enguany com de gener a març de l'any que. El servei d'anàlisi de l'entitat manté sense canvis l'estimació de creixement per a Espanya el 2011 en el 0,7%, però modifica dràsticament el càlcul per al pròxim exercici: des d'un creixement de l'1% fins a una contracció del 0,4%.

Així mateix, considera que les taxes negatives de creixement que espera que es registrin durant els tres darrers mesos de 2011 i els tres primers de 2012 es mantindran encara més temps, atès que el PIB baixarà una dècima entre març i setembre. No serà fins al quart trimestre de 2012 quan l'economia abandonarà la recessió i registrarà un creixement pla. L'entitat explica que la debilitat mostrada per Espanya, i també la d'Itàlia, es veuen reforçades pels efectes de les tensions financeres als mercats de deute sobirà en el sector bancari i per les condicions del crèdit, en termes tant de demanda baixa com de condicions més dures.

En aquesta línia, afegeix que en la nova estimació també hi han influït els plans de consolidació fiscal, si bé l'impacte que tindran dependrà de la seva composició, i creu que els estats que més en sofriran els efectes seran, a més d'Espanya, França, Itàlia, Grècia i Portugal. A l'informe sobre l'activitat productiva europea, Goldamn Sachs ha revisat dràsticament a la baixa no tan sols la previsió per a Espanya amb vista a 2010, sinó també per a tota la Unió i els seus membres més destacats a causa de la "intensificació" de les pertorbacions financeres als mercats del continent i les "profundes tensions fiscals" en aquests països. "Ara, esperam una lleu recessió de la zona euro en conjunt a final d'any. Tot i que per als estats principals veim una tornada al creixement durant la primera meitat de 2012, l'activitat als països perifèrics encara serà feble", conclou l'estudi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris