muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'estalvi de les famílies de l'Estat baixa més de dos punts, fins al 13,2%

El consum augmenta respecte de fa un any, tot i que encara hi ha crisi

La crisi continua, però les famílies consumeixen més ara que fa un any. Això ha provocat que la taxa d'estalvi de les llars i de les institucions sense fins de lucre se situàs durant el segon trimestre de 2011 en el 13,2 per cent de la seva renda disponible. La dada se situa un 2,2 per cent per sota de la del mateix període de 2010, segons va informar ahir l'INE.

Tanmateix, la xifra és molt superior al 5 per cent que es va registrar de gener a març d'enguany. Prenent-ne com a referència els darrers quatre trimestres (del segon de 2010 al segon de 2011), la taxa se situà en el 12,8 per cent de la renda disponible, cinc dècimes menys que en el període precedent. L'augment d'un 6,2 per cent dels impostos sobre la renda i patrimoni i la reducció d'un 14,8 per cent de les transferències corrents percebudes es varen veure compensats per la disminució d'un 0,3% de les cotitzacions socials i per la pujada d'un 0,6 per cent de les prestacions rebudes.

El valor total d'estalvi de les llars espanyoles va ser de 24.056 milions d'euros del quart al sise mes de l'any, la qual cosa suposa 3.660 milions d'euros menys que en la mateixa etapa de 2010. Aquesta circumstància va ser deguda a l'increment de la despesa en consum final, d'un 3,6% d'abril a juny. La renda disponible de les famílies va pujar durant el segon trimestre un 1,2 per cent en valors interanuals, de manera que arribà a 181.818 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris