muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El turisme britànic a les Balears creix en 400.000 visitants

Les dades s'han donat a conèixer en el marc del congrés de les agències de viatge angleses (ABTA), que té lloc a Palma

54284

El secretari i el president d'ABTA, Mark Tanzer i John McEwan, el director de l'Agència de Turisme Balear José Marcial Rodríguez i Ignacio Vasallo.

J.Torres

Les Balears han recuperat el turisme britànic. El 2011, fins a 2,2 milions de ciutadans d'aquest país hauran passat les seves vacances a les Illes, fet que en suposa 400.000 més que l'any passat. Es tracta d'un creixement de prop del 8% a totes les Balears i, en concret, d'un 9% a Mallorca, un 5% a Eivissa i un 3% a Menorca. Així ho explicà ahir el director de l'Oficina Espanyola de Turisme (OET) de Londres, Ignacio Vasallo, amb motiu de la inauguració del congrés de l'Associació d'Agències de Viatges Britàniques (ABTA), que se celebra des d'ahir i fins demà a Palma.

Vasallo indicà que es tracta de xifres "molt bones" i que es tracta d'un increment "molt fort", ja que sempre havien estat més lents. Així mateix, explicà que, per primera vegada en cinc anys, l'Estat espanyol ha guanyat quota de mercat entre els britànics, de manera que ha passat del 31,6 al 34,5%. En el cas de les Balears, ha estat del 15,2 al 16,6%. A més, Vasallo assenyalà que les Balears són una de les destinacions estrella per als anglesos, de manera que, entre totes les vendes que es realitzen a l'Estat, les illes acaparen una quota del 49,1%, davant el 47% de l'any passat. "Un de cada dos britànics que han viatjat a l'Estat ho ha fet a les Balears", digué.

Previsions

Aquesta tendència a l'alça "continuarà l'any que ve". Vasallo assegurà que l'estiu de 2012 serà "al- manco tan bo com aquest", tant en volum com en ingressos. "Així ho indiquen les petites vendes anticipades dels touroperadors", afegí. Tanmateix, perquè l'arribada de turistes britànics sigui una realitat, el factor preu juga un paper molt important. El president d'ABTA, John McEwan, recordà que els hotelers de l'Estat "mantenen tarifes força accessibles, a més a més d'una bona relació qualitat-preu".

De fet, segons diu -Vasallo ho comparteix-, l'augment de turistes britànics no es deu tant a les revoltes del nord de l'Àfrica, sinó a la disminució d'un 10% de visitants a Turquia. "El gran augment de preus l'ha feta inaccessible per a molts britànics", digué McEwan. Sobre això, Vasallo digué que els increments plantejats amb vista als propers anys per part dels hotelers de les Balears "són raonables i assumibles per al mercat".

El problema, l'estacionalitat

Des d'ahir i fins demà, més de 800 agents de viatge britànics celebren a Palma el seu congrés, en el qual es debatrà la situació actual del sector i les previsions per a la temporada que ve. Són conscients que les Balears són una de les destinacions preferides per als ciutadans britànics per passar-hi les vacances, atrets principalment pel sol i la platja. A més, les connexions aèries entre la Gran Bretanya i les Balears són bones i tots dos indrets estan separats per poc més de tres hores de vol.

Tot i això, tant Vasallo com McEwan coincidiren que el principal obstacle a vèncer és la marcada estacionalitat. En aquest sentit, el president d'ABTA apostà per allargar la temporada promocionant més incentius que els de sol i platja. Golf, activitats a l'aire lliure i gastronomia són alguns dels elements als quals es referí i dels quals va dir que "s'haurien de vendre a les parelles".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

Que way,mos han visitat mes turistes anglesos y alemans ha 20 € diaris tot inclos an es mes d'agost.Quin exit.Que li demanin ha sa oferta complementaria,mem que diven.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris