algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Expectació pel macroresort de Magaluf

La inversió de 135 milions d'euros a la zona ha despertat molt d'interès. La desconfiança és pels canvis d'usos que es puguin fer i en com podria repercutir en els serveis que ja hi ha

30996
lcmy001

Comerciants, restauradors, sindicats, promotors i polítics valoren la construcció del Sol Meliá Resort a Magaluf, tot i que estan a l'expectativa de com repercutirà la reconversió a l'indret. El president de l'Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Calvià (Acotur), José Tirado, mostrà preocupació perquè "no volem que es trenqui l'equilibri de la zona i perdre els nostres establiments". I afegí que "no volem que el Govern els doni un xec en blanc per fer els canvis d'usos que vulguin. Cal fer un projecte de futur pensant per d'aquí a 10 anys".

La presidenta de CAEB Restauració, Pilar Carbonell, confessà que està a l'expectativa: "Volem veure com es desenvoluparà i quin tipus de llicències i inversions s'hi faran, ja que això podria perjudicar molt la restauració". Pel secretari general de la Federació de Comerç, Turisme i Hostaleria d'UGT, Antonio Copete, "serà com ser al Carib. El projecte hoteler creim que és interessant, però el que ens preocupa és el canvi d'usos per crear condohotels". Copete també fou crític amb la creació de noves ocupacions: "No sé on estaran els mil llocs de feina que diuen; allò important és mantenir els que ja hi ha".

El secretari de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO, Ginés Díaz, es pronuncià a favor del projecte, que inclou la remodelació de set hotels. "Creim que és una aposta per crear llocs de feina i per la qualitat. Estam en contra dels condohotels, però en aquest cas ho veim bé perquè es mantindran les ocupacions i generarà riquesa", precisà.

El president de l'Associació de Promotors Immobiliaris, Gabriel Oliver, està content pel projecte, perquè "es tracta d'una zona que necessita una actuació i això serà molt beneficiós també per al seu entorn". El PSIB-PSOE i la coalició PSM-IV-ExM mostraren satisfacció perquè finalment s'ha decidit invertir en aquest lloc, si bé apuntaren que hi podria haver alguns problemes.

El portaveu de la coalició PSM-IV-ExM, Rafel Sedano, explicà que "volem agafar amb pinces el projecte, perquè amb l'excusa de millorar la zona es poden fer canvis d'usos que no s'han de permetre". Pel que fa a les ocupacions, la coalició indica que "passam pena que amb els condohotels es puguin perdre llocs de feina i que es potenciï més el tot inclòs".
El portaveu del PSIB-PSOE de Calvià, Alfonso Rodríguez, alertà que "si és un projecte de millora de la zona, hi estam d'acord, però cal anar alerta amb el tot inclòs i els canvis d'usos".

La primera actuació serà la remodelació de l'hotel Royal Beach, amb un pressupost de 12 milions d'euros. A part de reformar hotels, el pla inclou la construcció d'un bulevard a segona línia de mar, entre d'altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 9 anys

No em sorpren gaire... Aixo es el que ha volgut la majoria de mallorquins. Ido tenim lo que ha votat sa majoria. Aplicant sa teoria d'En Darwin an es pobles podem visualitzar el que mos espera als mallorquins... autodestruccio. Tant de bo m'equivoqui !.

Valoració:0menosmas
Per xaume, fa mes de 9 anys

Sembla que està previst cedir el control i us de les platges als hotelers en detriment del poble.
Ulls vius amb lo que se prepara...!!!

Valoració:0menosmas
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

Tornam-hi torna-hi! El PP una altra vegada a cimentades i destrossant l'illa amb col.laboració amb qui ens han duit a la crisi.

Valoració:11menosmas
Per Toni T, fa mes de 9 anys

Arriba el súper tot inclòs. Comerciants i restauradors de la zona, preparau-vos per menjar-vos les ungles.

Valoració:19menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

NI IMPÒRTA VEURE AQUEST MACROPROJECTE PER DIR QUE NO EL VOLEM. MANCA D´AIGUA A LES ILLES,CIMENT I MES CIMENT,IMPACTE AMBIENTAL,MES GENT A L´ATUR,PROBLEMES SOCIOLOGICS,MES GENT A L´ILLA(SOM LA COMUNITAT AMB MES PROBLEMES DE TOT ESTAT ESPANYOL),JOVES QUE NO VOLDRAN ESTUDIAR,AIGÚES CONTAMINADES,MES VAIXELLS,MES BRUTOR EETC.ESPER QUE ELS TOUROPERADORS EUROPEUS PRENGUIN NOTA I DESVIIN ELS SEUS TURISTES A DESTINACIONS MES ECOLOGIQUES I NO TANT DESTRUIDES.A VEURE SI PETA D´UN AP....VEGADA TOT I ENS DONAM COMPTE DEL QUE VOL FER EL PP.

Valoració:22menosmas
Per Doherty, fa mes de 9 anys

Totalment d'acord Toni: la lletra petita d'aquest projecte definirà si estam davant un projecte positiu per a la zona o un altre agenollada del PP davant els poderosos. Cal no oblidar que a la trajectòria dels grans hoteles no hi ha massa exemples de generositat ni d'estima per la seva terra. L'empresariat hoteler sempre demonitza l'administració pública i només l'apaludeix si és per rebre un tracte privilegiat.

Valoració:18menosmas
Per Antoni, fa mes de 9 anys

Alerta amb els projectes hotelers en temps de crisi i amb en Delgado de Conseller per firmar xecs en blanc als grans hotelers!!!!
Això fa olor senyors!!!

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris