cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Valeriano Gómez preveu una pujada de l'atur en el mes d'agost

El titular de Treball diu que l'augment serà menor que el de 2010

El ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, afirmà ahir que l'atur pujarà l'agost, encara que en menor mesura que el mateix mes de l'any passat. Durant una entrevista a Cadena Ser, Gómez va dir que l'agost, des de fa deu anys, s'ha anat convertint en un mes "dolent" per a l'ocupació perquè hi ha "algunes pràctiques" empresarials per les quals es rescindeixen contractes i després es tornen a produir. "És una manera d'obtenir el pagament de les vacances a costa dels serveis públics d'ocupació", recalcà, alhora que afegí que aquest tipus de pràctiques "està perseguida i castigada".

D'altra part, Gómez es mostrà convençut que els agents socials assoliran un acord per mantenir la moderació salarial fins al 2014, tot i que va dir que ell és més partidari que es faci un gran pacte de rendes, on a més de moderar els salaris, es moderin els beneficis empresarials i els marges de distribució. El ministre assenyalà que si l'acord se centràs només en la moderació salarial "al final, legítimament, els treballadors es demanaran per què són ells els únics que col·laboren en el procés". En aquest sentit, el titular de Treball subratllà que "perquè aquestes polítiques siguin creïbles han d'estar tots al mateix vaixell, al vaixell del sacrifici, el rigor i l'austeritat".
Amb tot, Gómez assegurà confiat que sindicats i empresaris siguin capaços d'assolir l'acord abans de les eleccions generals i ampliar així, fins a 2014, l'acord interconfederal de negociació col·lectiva, la vigència de la qual expira el 2012.

Facilitats per assolir acords

No obstant això, el ministre va reconèixer que els agents socials sempre han tingut més facilitat de trobar acords en situacions d'apogeu que en situacions de crisi, no respecte dels salaris, on sí que han estat capaços d'aconseguir-ho, sinó pel que fa a les grans reformes laborals. "És un dèficit del nostre model de diàleg social", admeté Gómez, que considera que la política ha influït en la conducta dels empresaris, "els quals no han valorat prou bé les circumstàncies econòmiques i han valorat més l'evolució del cicle polític pensant en un hipotètic canvi de govern", denuncià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris