algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Rebuig sindical als plans laborals de ZP

El Govern aprova avui un nova modalitat de formació i la suspensió del límit per encadenar contractes temporals

CCOO i UGT enviaren ahir al Ministeri de Treball i Immigració un document conjunt amb les seves 'esmenes' a l'esborrany del Reial Decret-Llei de mesures laborals que el Consell de Ministres té previst aprovar avui. Entre d'altres coses, preveu la creació d'un nou contracte de formació i la suspensió per dos anys del límit a l'encadenament de contractes temporals. En primer lloc, els sindicats critiquen al seu document que el Govern hagi "sostret" el diàleg social i adoptat per sorpresa algunes iniciatives que el Govern vol tramitar de manera urgent.

Així, subratllen que la mesa de negociació en matèria d'ocupació hauria pogut debatre qüestions referents al nou tractament del Fogasa i, especialment, la suspensió al límit actual per encadenar contractes temporals, mesura davant la qual manifesten la seva "absoluta oposició". "La crisi no justifica la inclusió de noves regles que precaritzin més l'ocupació", al·leguen els sindicats, que veuen "xocant" que es vulgui promoure l'estabilitat laboral possibilitant que un treballador pugui ser temporal en un mateix treball durant més temps.

En aquest sentit, els sindicats recorden que gairebé el 33% dels treballadors temporals tenien un contracte inferior a sis mesos en el segon trimestre de l'any i que en els tercers trimestres de cada any sempre s'incrementen els temporals, amb contractes d'entre un i sis mesos de durada per la temporada estival. "La temporalitat és necessària per cobrir determinades ocupacions en activitats econòmiques molt estacionals", diuen. Per als sindicats, aquesta suspensió del límit per encadenar contractes temporals suposa un "incompliment" dels compromisos adquirits en els acords socials de 2006, a més d'una "transgressió d'obligacions" respecte de les normatives europees.

Contracte formatiu

Al seu document d'al·legacions a les iniciatives del Govern, i malgrat compartir amb ell la necessitat que la formació s'ha d'ajustar més a les necessitats de l'empresa, CCOO i UGT s'oposen a crear una nova modalitat de contracte formatiu i a canviar-lo de denominació. Els sindicats consideren "excessiva" tant la durada del contracte de formació proposada per l'Executiu (dos anys prorrogables a un tercer) com el que es puguin efectuar aquests contractes amb joves de fins a 30 anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris