nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Les pernoctacions hoteleres a les Balears es van incrementar un 13% el juliol

L'ocupació turística als establiments de les Illes arribà al 90% i els preus van créixer un 0,9%

33282

Les pernoctacions hoteleres augmentaren en relació a l'any passat.

ULTIMA HORA

Les pernoctacions hoteleres per part de turistes van augmentar un 13% el mes de juliol a les Balears, on el grau d'ocupació va ser del 90,6% el mes passat i els preus hotelers van créixer un 0,9%, segons les dades difoses avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A nivell nacional, les pernoctacions hoteleres van augmentar un 7,7% el juliol respecte al mateix mes de 2010, situant-se en 38 milions, mentre que les tarifes van registrar un increment del 0,6%.

A aquest avenç en el nombre de pernoctacions van contribuir tant els turistes nacionals, la taxa interanual dels quals es va situar en el 0,6%, amb més de 14 milions d'estades hoteleres durant juliol de 2011, com els estrangers, que, amb gairebé 24 milions, van registrar un avenç del 12,4%. Els dos principals mercats emissors d'Espanya, Alemanya i el Regne Unit, van realitzar més d'11,6 milions de pernoctacions el juliol, ambdós avenços del 5,1% i del 8,4%, respectivament.

Els següents mercats van ser França, Itàlia i Rússia, amb pujades interanuals del 14%, 16,4% i 56,9% cada un. Durant els set primers mesos de l'any, els hostalatges es van incrementar un 7,1% respecte al mateix període de l'exercici precedent. L'estada mitjana va pujar el juliol un 1,1%, fins 3,8 pernoctacions per viatger, mentre que l'ocupació va ser del 67,3%, la qual cosa suposa un augment interanual del 5,7%.

Les principals destinacions dels turistes forans van ser el juliol les Balears, on les pernoctacions van augmentar un 13%; Catalunya, amb una taxa interanual del 12%, i Canàries, amb un increment del 12,3%. Aquestes tres comunitats van assolir, així mateix, el major grau d'ocupació per places, del 90,6% en el cas de les Balears, del 76,6% en el de Catalunya i del 73,8% en el de les Canàries.

Per la seva part, les comunitats d'Andalusia, el País Valencià i Catalunya van ser les destinacions principals dels viatgers nacionals, encara que en aquest cas només la segona va tenir una taxa de positiva, del 5,3%, davant descensos del 3,2% i del 0,9% en les dues restants. Quant a l'Índex de Preus Hotelers (IPH), va experimentar un augment del 0,6%, taxa superior en 1,3 punts a la registrada el juliol de 2010 i en 0,7 punts a l'obtinguda el juny passat.

A les Balears, els preus van créixer un 0,9%, la qual cosa suposa la mateixa taxa interanual que durant el mes anterior; a Catalunya, un 2,5%, davant el 2% de juny, i a Canàries, un 0,6%, 1,3 punts menys, mentre que a Andalusia van descendir un 0,3% davant una disminució del 2,8% registrada el juny. Les tarifes hoteleres van augmentar el juliol als establiments de pràcticament totes les categories, a excepció dels de tres i dues estrelles d'or, on hi va haver lleugeres disminucions.

Respecte de la rendibilitat del sector, la facturació per habitació ocupada va assolir un valor mig de 75,4 euros, 1,5 euros més que fa un any, i l'ingrés per habitació disponible (RevPar) es va situar en 51,1 euros, 4 euros més. Per categories, la facturació mitjana va ser de 160,1 euros per als hotels de cinc estrelles, de 85,8 euros per als de quatre i de 64,1 per als de tres estrelles. Els ingressos per habitació disponible per a aquestes mateixes categories es van situar en 102,6, 65,2 i 48,9 euros, respectivament.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Basta ja de turisme cutre, fa mes de 9 anys

Molta quantitat, molt poca qualitat. No al turisme "cutre" que és "pa per avui i fam per a demà".

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris