cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'arribada de turistes creix a Balears un 11%

L'Arxipèlag ha rebut 5,7 milions de visitants durant els set primers mesos de l'any. Al conjunt de l'Estat ha pujat el 7,4%

33246

Turistes al Port de Ciutadella.

Carme Fontestad

Les Balears han rebut en els primers set mesos de l'any 5.744.872 turistes, fet que suposa un increment de l'11,1% en relació amb el mateix període de l'any passat, segons l'Enquesta de moviments turístics en fronteres (Frontur), elaborada pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Així, l'Arxipèlag ha registrat el segon major increment, per darrere de les Canàries, que veié augmentada l'arribada de turistes internacionals en un 20,2%. Per darrere de les Balears s'hi situa el País Valencià, amb un augment del 6,5%, i Andalusia, amb una alça del 6,2%.
D'altra banda, l'Arxipèlag ha estat la segona destinació estatal en arribada de turistes durant el juliol, amb el 25,8% de les visites rebudes.

El setè mes de l'any va experimentar un augment del 13,3% en l'entrada de visitants, fins als 1,9 milions. Les arribades a les Illes varen procedir majoritàriament del Regne Unit i Itàlia, a més d'Irlanda i els països nòrdics.
En l'àmbit estatal, Espanya va rebre 32,3 milions de turistes internacionals durant els set primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una millora del 7,4% respecte del mateix mes de l'exercici anterior. Al llarg del juliol arribaren al conjunt de l'Estat gairebé 7,5 milions de turistes internacionals, un 7,2% més que en el mateix període de 2010. Per mercats, el Regne Unit encapçalà les arribades, amb un increment del 7,3% de turistes emesos -gairebé 1,8 milions de viatgers-, seguit de França, amb 4,9 milions, un 3,1% més. El mercat britànic va ser el que més va créixer el juliol en valors absoluts, amb 119.000 turistes més que es varen concentrar especialment a les Canàries, Andalusia i les Balears.

França, amb 4,9 milions, un 3,1% més, va ser el segon mercat per volum de turistes en els set primers mesos de l'any. A més, les arribades des del mercat gal varen augmentar un 3,1% el juliol, fins als 4,9 milions de visitants.
El tercer lloc el va ocupar Alemanya -amb el 14,45 de les arribades-, mercat que s'ha mantingut estable el juliol, en registrar un 0,4% d'increment interanual. El creixement en l'entrada de turistes germànics s'ha notat especialment a les Canàries i, en menor mesura, a Andalusia. Durant el juliol, també destacà l'augment de viatgers procedents dels Països Baixos (+32%), Suïssa (+29,2%), Bèlgica (+23,5%), Itàlia (+17,2%) i Irlanda (+11,1%). El creixement interanual dels països inclosos en la resta d'Europa assolí el juliol el 21,3%. Les arribades procedents dels EUA augmentaren un 15,5%, fins als 685.454 viatgers, tot i que retrocediren un 3,3% el juliol. A la resta d'Amèrica, es va registrar un creixement del 15%.

En avió i a l'hotel

Els turistes que triaren l'avió per viatjar a l'Estat van augmentar un 9,8% fins al juliol, davant el lleu descens d'aquells que van preferir l'automòbil (-0,1%). Quant al tipus d'hostalatge, fou l'allotjament hoteler aquell que més va créixer, amb una alça del 9,5%, davant l'allotjament no hoteler, que reflectí una pujada del 4,4%. Els turistes que viatjaren sense paquet turístic creixeren un 6,8%, davant el 9,3% dels que si ho feren.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

A París,un hotel de cuatre estrelles es un hostal,comparat a culsevol hotel d'aquí.Mos venen masa barato.

Valoració:-1menosmas
Per i què! Turisme de qualitat JA!, fa mes de 9 anys

Molta quantitat, molt poca qualitat.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris