cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El mercat borsari no remunta

L'Íbex baixa el 2,11% i perd el nivell de 8.200 punts. El selectiu espanyol tanca així la segona pitjor setmana de l'any. Els principals mercats europeus també reflecteixen pèrdues, arrossegats

La borsa espanyola baixà ahir el 2,11% i perdé el nivell de 8.200 punts, perjudicada pel retrocés de les places internacionals perquè continua la recollida de beneficis després del recent rebot i es manté la por d'un empitjorament de l'economia mundial.

Així, el principal índex de la borsa espanyola, l'Íbex 35, disminuí 175,80 punts, el 2,11%, fins als 8.141,90 punts. En la segona pitjor setmana de l'any, el mercat de l'Estat baixà el 5,84%, atès que les pèrdues acumulades enguany augmenten fins al 17,42 %.

A Europa, amb l'euro a 1,439 dòlars, Milà baixà el 2,49%; Frankfort, el 2,19%; l'índex Euro Stoxx 50, el 2,15%; París, l'1,92%, i Londres, l'1,01%.

La caiguda del 3,7% de Wall Street dijous precipità el descens de la borsa espanyola ahir dematí. Una hora després de l'obertura, amb una davallada propera al 4%, fregava els 8.000 punts.

Els mercats asiàtics havien conclòs amb pèrdues, el 2,5% Tòquio i el 3,1% Hong Kong, i ignoraven el suport mutu mostrat durant l'encontre entre la Xina i els EUA.

Els resultats de Hewlett Packard, que va créixer el 10%, quedaven enfosquits per l'interès a comprar l'empresa de programes informàtics britànica Autonomy, perquè no descarta segregar la seva divisió de computadors personals i preveu un descens dels ingressos.

Després d'aquest descens, la borsa espanyola es recuperà i s'apropà als 8.200 punts, tot i que posteriorment, per la situació negativa dels futurs nord-americans i la retallada de les previsions per a la major economia del món per JP Morgan i Citigroup, tornaven a créixer les pèrdues.

Un nou rebot s'esdevenia quan es coneixien les mesures adoptades pel Govern espanyol per reduir el dèficit 5.000 milions: ajust de l'impost de societats i eliminació de deduccions per fons de comerç; retallada de la despesa farmacèutica i rebaixa de l'IVA al 4% per a l'adquisició d'habitatge.

La caiguda inicial de Wall Street es mitigava i, quan faltava una hora i mitja per al tancament, reduïa les pèrdues i la borsa espanyola seguia l'exemple, amb la qual cosa recuperava el nivell de 8.200 punts.

Tot i que el mercat nord-americà aconseguia guanys fugaçment, la borsa espanyola, pressionada pels grans bancs i altres valors destacats, era incapaç de remuntar i concloïa la setmana amb la segona major caiguda de l'any, sols superada pel 9,96% que va caure en la primera d'agost.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris