cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

ZP vol que el Congrés aprovi les noves mesures d'ajust la setmana que ve

Seran aprovades demà i preveuen avançar el cobrament de l'impost de societats i retallar la despesa farmacèutica

El ministre de Foment i portaveu del Govern, José Blanco, va informar ahir que l'Executiu de Rodríguez Zapatero demanarà que les noves mesures d'ajust, que aprovarà demà el Consell de Ministres, siguin ratificades amb caràcter d'urgència la setmana que ve en un ple extraordinari al Congrés. En una entrevista a RNE, Blanco va afegir que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, presentarà els nous ajusts en aquest ple, en què aprofitarà per "fer una reflexió" sobre la situació econòmica. "El Govern sol·licitarà divendres que aquestes mesures siguin aprovades amb caràcter d'urgència pel Congrés", va afirmar Blanco, i va assenyalar que el desig de l'Executiu és que el ple se celebri la setmana que ve, encara que la data dependrà d'allò que digui la mesa de la Cambra Baixa.

Impost de societats

Entre aquestes mesures destaca, en primer lloc, l'avançament del cobrament de l'impost de societats a les grans empreses, una actuació que pretén ajustar la recaptació al cicle econòmic per tal que aquesta sigui més "ràpida i eficient", va dir Blanco, qui va negar que l'objectiu sigui recaptar més i va assegurar que les companyies no han manifestat problemes. El Consell de Ministres també analitzarà el fet de retallar la despesa farmacèutica mitjançant un ús més racional dels medicaments, tant per part de metges com de pacients, i sobretot la utilització de genèrics, fet que podria estalviar a les arques de l'Estat uns 2.500 milions d'euros. D'altra banda, el ministre de Foment i portaveu del Govern va avançar que el Consell de Ministres analitzarà el 26 d'agost si es donen les circumstàncies per prorrogar l'ajuda de 400 euros a aturats que no cobren cap altra prestació.

Proposta de Merkel i Sarkozy

Blanco es referí també en l'entrevista a la proposta realitzada dimarts pel president francès, Nicolás Sarkozy, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, que permet avançar en la governabilitat europea, fet que considera "bo" per a la recuperació econòmica i la "debilitació" dels especuladors. El portaveu afegí que seria de "necis" pensar que la solució a la crisi pot arribar a partir de respostes estatals, i insistí en la importància d'avançar cap a la consolidació d'un governament econòmic europeu i d'una política fiscal comuna.

Respecte de la proposta dels dirigents de França i Alemanya d'establir una llei que limiti el dèficit dels estats, el portaveu de l'Executiu recordà que Espanya ja té una llei de consolidació pressupostària i subratllà que l'objectiu del Govern espanyol és reduir el dèficit i complir els objectius marcats. Alhora, es referí a les dades de creixement econòmic d'alguns països potents, com les d'Alemanya i França, tot apuntant que no s'ha crescut "com s'esperava", una dada que, per ell, demostra que existeix una crisi "global".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris