cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Els hotels de les Balears són els més cars de la costa espanyola

Han experimentat un increment en els seus preus del 18 per cent l'agost, amb un cost mig de 151 euros per nit

33368

Un establiment hoteler de la Platja de Palma.

Miquel Àngel Canals(M. À. Cañellas.)

Els hotels de les Balears se situen com els més cars de la costa espanyola, en haver experimentat un increment en els seus preus del 18 per cent l'agost, amb un cost mig de 151 euros per nit. Aquestes dades s'extreuen de l'estudi mensual (Índex de Preus Hotelers de trivago.es), que assenyala que a la costa mediterrània els preus han ascendit entorn del 10 per cent, on sobresurten localitats com Benidorm, que ha presentat un increment del 12 per cent, situant-se en una mitjana de 145 euros, o Salou, amb una pujada del sis per cent, fins als 167 euros.

L'estudi destaca el cas de Marbella, que ha estat l'únic municipi que ha depassat els 200 euros per nit i s'ha situat en una mitjana de 220, la qual cosa suposa un increment del nou per cent. D'aquesta manera, la localitat malaguenya ha superat "amb escreix" destinacions que en altres èpoques de l'any es perfilen com els més cars, com Barcelona o Madrid, que aquest agost s'han quedat en 120 euros i 89 euros, respectivament. Quant a les illes, les Balears ha registrat un increment del 18 per cent durant el mes d'agost, el que l'ha posicionat com la comunitat autònoma més cara, amb un preu mig de 151 euros per nit. Per la seva part, el preu a les Canàries ha pujat un 13 per cent, fins als 94 euros.

Descensos a les capitals europees

El preu mig per nit a les principals capitals europees ha descendit durant aquest mes. Londres ha sofert el descens més acusat, segons les dades de la web especialitzada en preus hotelers, ja que la mitjana ha passat de 207 euros el juliol a 172 l'agost, un 17 per cent menys. En els casos de Roma i Istanbul, la baixada és del 12 per cent. El preu mig per nit cau des dels 129 euros als 113 a la capital italiana, i de 121 euros a 107 en la turca.

Per darrere se situen Brussel·les, on dormir costa una mitjana de 90 euros la nit, un 10 per cent menys que el juliol; París, que ha passat de 159 euros a 148, un set per cent menys; i Berlín, els preus del qual han descendit un cinc per cent fins als 83 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris