nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

El transport discrecional cerca avui assolir acords

La patronal del sector reprèn negociacions amb els sindicats després de la vaga de divendres. USO vol un augment salarial del 3%, la pujada de l'IPC del 2010

33384

Els autocars foren els més perjudicats en la vaga de divendres.

Els sindicats del sector del transport discrecional reprendran avui les negociacions amb la patronal, després que divendres passat es desconvocàs la vaga convocada per USO i SITD, un encontre en el qual aquests dos sindicats sol·licitaran una pujada del salari del 3%, percentatge que correspon a l'increment de l'IPC durant l'any passat.

En la reunió, que tindrà lloc a la seu de la Federació Empresarial Balear de Transports a partir de les 10.00 hores, també participaran representants de CCOO i UGT, tot i que no varen sumar-se a la vaga de divendres passat, que va ocasionar diversos incidents -com ara quatre persones detingudes, que una turista hi resultàs ferida per una pedrada d'un piquet i que diferents autocars sofrissin danys materials-. Així, una de les principals reivindicacions d'USO, amb vista a la trobada d'aquest dimarts, és aconseguir l'increment del 3% en els salaris dels treballadors.

A banda d'aquest 3% reclamat per USO, la patronal ha introduït una sèrie de mesures que suposaran una pèrdua de poder adquisitiu dels empleats, entre les quals destaca la creació de tres categories de conductors d'autobús, de manera que cobrarien menys si el nombre de passatgers transportats fos menor.

Altres reivindicacions d'USO són que, a l'hora de cobrar, comptabilitzin igual les hores de conducció i les presencials, tal com, segons indica, preveu l'actual conveni i "al qual s'oposa la patronal" -que, segons critica el sindicat, pretén pagar menys aquelles hores presencials en què els conductors esperen els passatgers.
Segons van informar durant la roda de premsa celebrada per anunciar la desconvocatòria de vaga, patronal i sindicats no s'han fixat un límit de temps per assolir un acord, de manera que haurà de ser aquest dimarts quan es tanqui un calendari de negociacions. No obstant això, les organitzacions sindicals han demanat que el termini sigui "curt". La jornada de vaga de divendres passat va ser qualificada pel president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, d'"absoluta vergonya".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris