nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Salgado diu sí a la moderació salarial per al sector públic

La vicepresidenta econòmica opina que no seria raonable que només es dugués a terme dins l'empresa privada

La vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, s'ha mostrat partidària d'estendre al sector públic l'acord de rendes proposat pel candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, que preveu una moderació dels salaris i dels beneficis empresarials per crear ocupació. En una entrevista a Europa Press, Salgado va recordar que l'actual Govern no elaborarà pressuposts generals per a l'any que ve, però també considerà que "seria molt poc raonable recomanar moderació salarial en el sector privat i no autorecomanar-la al sector públic".
Quant a allò que s'hauria d'incloure en aquest acord de rendes entre patronal i sindicats, Salgado assenyalà, posant èmfasi en l'autonomia de les parts en la negociació, que "els salaris haurien d'anar cada vegada més lligats a la productivitat".

Aquí, Salgado asseverà que tots dos conceptes "d'alguna manera estan lligats" en l'Acord Interconfederal sobre Negociació Col·lectiva per al període 2010-2012, però va dir que "potser no formalment" i que "convindria que, per part dels agents socials, es dugués a terme d'una manera més explícita". Així doncs, animà els agents socials a continuar en la línia marcada per l'acord salarial vigent, del qual va dir que garanteix ara mateix la moderació salarial. "Cal continuar avançant per aquesta via, ja que la moderació salarial serà necessària per als anys futurs", sentencià.

Consell de Ministres

Quant al Consell de Ministres de divendres que ve, Salgado va dir que el Govern aprovarà les mesures avançades fins ara i que suposaran un estalvi d'uns 5.000 milions d'€, bàsicament la millora de la gestió de l'Impost de Societats, que afecta les empreses més grans, i la reducció de la despesa farmacèutica; a més, afirmà que no s'aprovaran més augments d'impostos en els pròxims consells de ministres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris