nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Sense crisi en alta mar

El turisme de creuer és un dels més demanats i el port de Palma ho nota. Enguany hi arribaran més de 500 vaixells, la xifra més alta dels darrers cinc anys

32854

El port de Palma s'omple de creuers turístics que fan escala a la capital balear.

JOAN TORRES

Els creuers no entenen de crisi. El port de Palma registrarà enguany xifres rècords d'aquests vaixells, que fan escala al port mallorquí pràcticament tots els mesos de l'any. Es tracta d'un turisme molt demanat en els darrers anys i se n'ofereixen per a tots els gustos: familiars, només d'adults i de més o menys categoria. Són molts els que es decanten per passar les vacances en alta mar i visitar, durant el trajecte, les principals ciutats del Mediterrani.

Així mateix, els conflictes polítics dels països del nord d'Àfrica des de principi d'any han propiciat que moltes d'aquests embarcacions hagin canviat les rutes, de manera que les peticions per atracar als ports de les Balears s'incrementaren. Això no obstant, l'any passat, quan no s'havia iniciat cap tipus de confrontació en aquests països, ja va ser un bon any per a la capital balear. El 5 d'agost de l'any 2010 s'assolí la marca històrica dels 20.000 creueristes en un dia, ja que varen coincidir al port de Palma cinc megacreuers, alguns dels quals ren de més de cent mil tones i amb capacitat per a prop de quatre mil places.

Segons les previsions de l'Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB), al llarg del 2011 passaran pel port de Palma 541 creuers turístics, la xifra més elevada dels darrers cinc anys. Aquesta dada suposa que arribaran a la ciutat prop d'un milió i mig de creueristes. Aquest turista es caracteritza pel seu poder adquisitiu i per l'interès per l'oferta cultural. Es calcula que cada turista de creuer deixa cent euros per escala. A Mallorca, a més de visites i compres a la ciutat, també tenen a disposició seva algunes excursions optatives a diferents punts de l'Illa.
No debades, l'Ajuntament de Palma estudiarà decretar el centre de Ciutat zona de gran afluència turística, de manera que les botigues podran obrir fins més tard els mesos de temporada alta. I és que una de les assignatures pendents en matèria turística és dinamitzar la ciutat més enllà de l'actual horari comercial.

Temporalitat

Mentre que els mesos de juliol i agost aquests vaixells tenen un comportament similar al d'anys passats, el setembre se'n registrarà un gran increment respecte del mateix mes de l'any passat. I és que el turisme de creuers no es limita només als mesos estiuencs. De fet, el Mediterrani és una de les millors opcions la resta de l'any, ja que les ciutats d'aquest indret ofereixen una temperatura molt agradable als turistes residents a zones molt fredes. Sigui com sigui, en els darrers deu anys, els bucs que atraquen a Palma han duplicat la seva mida i la capacitat mitjana, de manera que el port va quedant petit. Per això, són necessàries les obres d'ampliació que s'hi duen a terme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris