cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Els preus cauen el juliol a les Balears un 0,1 % i han apujat un 2,6 en un any

En el conjunt de l'estat, l'IPC va descendir un 0,5 per cent, mentre que la taxa acumulada és el 0,7%

Els preus han baixat a Balears al juliol un 0,1 % respecte al mes anterior, mentre que si es compara juliol d'aquest any amb el de 2010 han apujat un 2,6 %, segons dades de l'INE publicades avui, que també concreten que en el que va d'any l'IPC ha crescut un 1,3 %.

Els preus van baixar el juliol a totes les comunitats autònomes, especialment a La Rioja, el 1,1 per cent, per davant d'Andalusia, Astúries, Canàries, Extremadura, Galícia i Múrcia, amb descensos del 0,8 per cent. En el conjunt d'Espanya, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va descendir un 0,5 per cent, mentre que la taxa acumulada es va situar en el 0,7 per cent i la interanual en el 3,1 per cent.

A més de la caiguda registrada en aquestes comunitats, els preus també van baixar en menor mesura a Balears, amb un 0,1, Cantàbria, 0,2 per cent, i Madrid i Navarra, ambdues amb el 0,3 per cent. Descensos del 0,4 per cent es van donar a Castella-Lleó i Catalunya, del 0,5 per cent al País Basc, 0,6 per cent a Aragó i el País Valencià i 0,7, a Castella-la Manxa.

Les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla van registrar les majors baixades, que van anar del 1,3 i del 1 per cent, respectivament. Quant a la taxa interanual (en els últims dotze mesos), els preus van apujar en totes les comunitats i ho van fer amb major intensitat a Castella-la Manxa, 3,6 per cent, i Cantàbria i La Rioja, amb el 3,4 per cent en ambdues.

Amb menors increments es van situar Canàries i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb un 2,4 per cent en tots els casos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris