cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

La convocatòria de vaga al transport turístic continua

Els treballadors del sector es neguen a desconvocar les aturades, que començaran demà divendres i que poden afectar més de 485.000 passatgers segons els empresaris

127238

Els treballadors es reuniren ahir vespre en una assemblea.

P.Bota

Uns 200 treballadors del transport turístic reunits ahir vespre en assemblea van decidir mantenir la vaga prevista per als dies 12, 13, 14 i 15 d'agost en una primera fase, malgrat que el Govern va advertir els sindicats convocants de l'aturada, USS i SITD, que els serveis mínims "seran durs". El sector del transport discrecional té les Illes amb una plantilla d'aproximadament 2.500 persones i, si finalment es du a terme la paralització prevista, podria afectar més de 485.000 passatgers, segons estimacions de l'Agrupació empresarial del servei discrecional de viatgers de Balears (Aetd). Durant el dematí, representants de la patronal varen tenir un encontre amb el delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, i li van sol·licitar que, en cas que es confirmi la vaga, garanteixi que els treballadors podran tenir llibertat per decidir si aniran a fer feina.

Salvador Servera, gerent de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), assegurà que "el delegat de l'Executiu s'ha compromès a mantenir l'ordre als punts més conflictius com l'aeroport, el port i les zones on hi ha instal·lades les cotxeres de les diferents empreses". A l'horabaixa, el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, acompanyat de l'exdirectora general de Treball i actual directora general de Recursos Humans de la Conselleria d'Educació, Margarita Pizá, es reuní amb els portaveus del ram a CCOO, UGT, USS i SITD i els va indicar que ja tenia redactats uns "durs serveis mínims" per garantir que el transport turístic quedi assegurat amb o sense vaga.

El conseller Company afirmà a aquest diari que "he dit a les organitzacions sindicals que la situació no està per vagues" i hi afegí que "ja tenim llestos i firmats els serveis mínims i els he advertits que no els agradaran".
Per la seva banda, les centrals majoritàris al sector, UGT i CCOO, varen demanar durant la reunió amb Company i Pizá que USO i SITD desconvocassin l'aturada per reprendre la negociació amb la patronal. Per la seva banda, Ana Landero (UGT) i Baltasar Piñeiro (CCOO) varen manifestar que, respectant sempre el dret de secundar la paralització prevista, no seria lògic que es reiniciassin les converses per al conveni col·lectiu amb l'amenaça d'una aturada i un comitè de vaga legalment constituït.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris