nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

“Amb les vagues, la imatge que ofereix Balears és patètica”

Les agències de viatges es mostren preocupats per les aturades convocades i asseguren que “no són la via a seguir”

33606

El conseller Delgado amb els representants de les agències de viatges.

Grup Serra.

L'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba) considera que les vagues de transport i de handling -finalment desconvocada ahir horabaixa- previstes per a aquest mes d'agost donen una imatge "patètica" de les Illes Balears com a destinació turística.
Així ho explicà ahir Sílvia Riera, presidenta de l'agrupació, després de la reunió mantinguda amb el conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado. "Hauríem de demostrar que som una destinació madura, coherent i amb sentit comú", manifestà Riera.

En aquest sentit, la responsable d'Aviba creu que les vagues "ja han perdut efectivitat" i que no són "la via a seguir". Riera va reconèixer que està preocupada per l'aturada de transports, encara que "no en excés", ja que apuntà que el sindicat USO "tan sols" representa el 20% dels treballadors. Menys preocupació mostrà davant una possible aturada del personal de terra dels aeroports, "la vaga pot ser un caos, però entre tots la traurem endavant", assegurà, "no hi ha dubte que l'usuari podrà volar", assegurà hores abans que se sabés que la vaga finalment es deconvocava.

Riera, però, es mostrà enutjada per les mobilitzacions, ja que considera que en època de crisi "tots han de treballar junts, tant les agències de viatges com els hotels i els comerços". "Hem d'intentar dinamitzar la ciutat com a destinació turística", destacà.

Per altra banda, la presidenta d'Aviba assegurà que el conseller li demanà una període de 48 hores per poder pensar "fórmules adequades" per gestionar el deute que arrossega el sector quant a la gestió dels viatges d'esportistes i malalts. Segons Riera el deute total ascendeix a 2,6 milions d'€, 1,1 en el cas dels viatges d'esportistes i 1,5 en el cas pels bitllets de pacients de la sanitat pública desplaçats fora de l'illa de residència per rebre tractament.

"Moltes agències no poden arribar a final de mes, per la qual cosa no podem gestionar més viatges sanitaris sense abans rebre una resposta del Govern", assegurà. Al respecte, la presidenta d'Aviba comentà que li consta que el Govern fa tot el possible per als casos "molt greus" i afirmà que hi ha situacions familiars dramàtiques en les quals "és imprescindible l'ajuda", però que no pot recaure sobre els comptes de les agències.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

Més patética és la imatge que oferim amb tants mallorquins a l´atur mentres els inmigrants gaudeixen d´un bon lloc de treball. L´altre dia vaig anar amb un vaixell de Baleària i tots els empleats eren sud.-americàns. Vol dir això que ells fàn sa feina més bén feta o que guanyen menys? Jo crec que no, i que això és dolentia per part dels empressaris.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris