lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Trichet insta els Estats a reduir el seu dèficit

El president del BCE remarca que les decisions que va prendre l'Eurogrup el passat juliol han de ser efectives com abans millor

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha insistit avui en la necessitat que els Estats redueixin el seu dèficit i apliquin com abans millor les mesures acordades per l'Eurogrup el passat 21 de juliol.

"Aquest és el nostre missatge central", ha afirmat en una entrevista concedida a l'emissora francesa "Europe 1", en la qual ha sostingut que la crisi que passen els mercats "podria haver estat la més greu des de la primera guerra mundial si el conjunt dels responsables no haguessin pres decisions molt importants".

"Demanam que les decisions que es van adoptar el 21 de juliol s'apliquin com abans millor", va destacar el president de l'entitat, amb referència a aquesta cimera en la qual els països de la zona euro van acordar el segon rescat a Grècia i flexibilitzar el Fons Europeu d'Estabilitat Financera (FEEF).

Accelerar decisions

Trichet insta a "la reducció del dèficit dels Estats, l'acceleració de les decisions que es van prendre en aquell moment" així com "la garantia per al FEEF de la possibilitat que intervingui als mercats secundaris d'obligacions".

"En termes generals tenim un problema de confiança en l'economia internacional", va recalcar el president del BCE, segons el qual "des de fa quatre anys travessam un període de tensió, que va començar el 9 d'agost de 2007", data després de la qual va dir que hi ha hagut "una successió de tensions".

Per a Trichet, "hi ha una multitud de factors" que han influït en aquesta situació i en les rèpliques a la crisi desencadenada aquell any.

"En conjunt, i particularment des de Lehman Brothers (el gegant bancari que es va declarar en fallida el setembre de 2008), ha estat la crisi més greu des de la II guerra mundial. I podria haver-ho estat des de la primera si el conjunt de responsables no hagués pres decisions molt importants", recalcà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris