cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Obama defensa EUA i la seva solvència financera

El president apel·la a la confiança dels mercats i diu que l'economia nord-americana “sempre serà d'AAA”

33582

Obama ha afirmat que 'els EUA segueixen sent AAA.

Reuters.

Barack Obama, president dels Estats Units, afirmà ahir que els mercats continuen percebent que el deute del seu país "és de primera categoria" i afirmà que els problemes financers "tenen solució". En una al·locució des de la Casa Blanca en plena caiguda de les cotitzacions als mercats financers per la rebaixa el divendres de la qualificació del crèdit del dels EUA per part de l'agència Standard and Poors, Obama va sostenir que el que preocupa els inversors és "la incapacitat política per trobar aquestes solucions".

"Els mercats pugen i baixen, però això són els EUA, i no importa què passi, sempre serem un país AAA", hi afegí. "Tenim els treballadors més productius, la tecnologia més avançada, els empresaris amb més iniciativa", va destacar.

El president nord-americà reiterà que la solució a mitjan i llarg termini requereix d'una "gestió equilibrada" del dèficit del país que inclogui reduccions de les despeses i augments dels impostos. Obama havia exigit en les converses en el Congrés per elevar el sostre del deute nord-americà un augment dels impostos, en especial als més rics, encara que els negociadors republicans van rebutjar aquesta possibilitat, i l'acord que no va agradar a ningú es va convertir en llei el mateix 2 d'agost, hores abans que es complís el termini.

Moddy's també pot rebaixar

Sigui com sigui, l'agència de qualificació Moody's alertà ahir que també pot rebaixar la seva nota del deute sobirà dels EUA abans de 2013 si aquest país no adopta noves mesurades per aconseguir una major reducció del deute. "Per mantenir la qualificació AAA voldríem veure mesures adicionals que tinguin com a resultat que la proporció del deute públic respecte del Producte Interior Brut (PIB) no quedi lluny a mitjan dècada del nivell de gairebé el 75% inicialment prevista per a 2012, i després vagi descendint a llarg termini", assegurà en un informe l'analista de Moody's Stephen Hess.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris