nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El sector turístic, pendent de la vaga dels controladors alemanys

Té 24 hores per comunicar el calendari, que pot afectar molt l'arribada de turistes en ple agost

El sindicat de controladors aeris d'Alemanya (GdF) anuncià anit passada que en les pròximes 24 hores comunicarà quan tindrà lloc la vaga amb la qual amenaça després de trencar les negociacions amb l'autoritat aèria nacional. El responsable del GdF, Dirk Vogelsang, no va voler revelar encara les dates de la imminent aturada dels controladors, encara que va insinuar que ja han estat acordades. Si finalment es realitzà, pot suposar un cop per al sector turístic balear, perquè arriba en plena temporada.

24 hores d'antelació

Segons la regulació alemanya, que exigeix anunciar una vaga amb un mínim de 24 hores d'antelació, la protesta dels controladors podria començar, com a prest, avui vespre. El sindicat manté així la seva amenaça, després que divendres rebutjàs la darrera proposta del Departament de Seguretat Aèria, al·legant que no duia implícita cap oferta qualitativament nova, malgrat les darreres crítiques al seu pla provinents del Govern alemany. El ministre de Transporte, Peter Ramsauer, va afirmar en una entrevista publicada a la revista Der Spiegel que no entén ni comparteix els arguments donats pels controladors aeris per anar a la vaga i va criticar durament les noves reivindicacions laborals i econòmiques del seu sindicat.

Salaris i hores de feina

"Ningú no discuteix que els controladors tenen una feina de gran responsabilitat. Per això estan ben pagats, amb un salari anual de 120.000 euros per 25 hores de treball setmanals i entre 40 i 50 dies de vacances", va indicar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris