algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

“Algú vol governar Espanya?”

El setmanari The Economist repassa la situació d'Espanyav i carrega contra Rajoy, un home “que no té res a dir”

El setmanari londinec The Economist assestà ahir un altre cop a la política espanyola amb un artícle títulat "Algú vol governar Espanya?", en el qual no escatima retrets a la gestió econòmica del Govern ZP i carrega contra la manca d'idees de l'oposició.
The Economist, acostumat a ser molt crític amb la realitat espanyola, dóna la veu d'alarma sobre la situació econòmica que travessa l'Estat, amb un Executiu "incapaç de millorar les dades econòmiques" i un líder de l'oposició mancat "d'empemta".

A l'article, el rotatiu diu adéu a "l'impopular Zapatero", a qui retreu que hagi "respost amb retard" a la "difícil situació econòmica. Mariano Rajoy, líder del PP i candidat a les eleccions generals, n'és un del més malparats. L'article, que s'il·lustra amb una fotografia del cap de l'oposició, li dedica una sentència lacònica amb un "Rajoy, l'home que no té res a dir". Rajoy ja fou objecte l'abril passat de les crítiques del setmanari britànic. Un article titulat "No tan popular" remarcà la baixa popularitat del líder conservador, a quí qualificà de "polític provincià" i de "malson per als assessors d'imatge".

Sostre de deute de les CA

Precisament el dia en què The Economist carrega contra Rajoy, aquest trencà, a més, el conjunt de reformes que planteja impulsar si arriba a la Moncloa. Rajoy assegurà en una entrevista a Europa Press que té previst disposar d'un pressupost que s'aprovarà el primer trimestre de 2012 i ja està preparant el "pla de xoc" que aplicarà si guanya els comicis del 20-N, que inclou "limitar la despesa de les comunitats autònomes". Segons el líder dels populars , també preveu l'aplicació immediata de tres mesures: una modificació de la Llei d'estabilitat pressupostària per establir un sostre de despesa a totes les CA i complir "l'objectiu de dèficit"; una "Llei d'emprenedors que faci costat a les petites i mitjanes empreses (pimes) amb, entre altres mesures, una rebaixa del 5% en l'impost de societats", i una "Llei de transparència de les administracions públiques". Rajoy Assegura que "per crear un clima de confiança" el que s'ha de fer és canviar de Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris