nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
24°

Les Cambres de comerç calculen per a 2011 un creixement econòmic del 0,6% a les Balears

Les Cambres de Comerç calculen un creixement econòmic del 0,6% a les Balears durant el 2011 i del 0,9% com a mitjana nacional, quatre dècimes per sota de l'estimació del Govern, amb la Comunitat de Madrid, Navarra, País Basc i La Rioja presentant increments superiors a aquesta mitjana.

L'informe 'Economia de les Comunitats Autònomes el 2010 i Previsions de 2011', difós avui, fa una mitjana entre les previsions d'empreses i institucions com el BBVA, FUNCAS, l'Institut Flors de Lemus i les pròpies conselleries regionals.

Segons aquest plafó, la Comunitat de Madrid, Navarra i País Basc arribaran a l'1,2% del PIB, i La Rioja a l'1%.

L'explicació oferta per a aquest major creixement econòmic és la industrialització de les regions de la cornisa cantàbrica, que registraran l'activitat més elevada per l'impuls de les branques més orientades a les exportacions.

En el cas de Madrid, es deuria al comportament moderadament positiu dels serveis destinats a la venda, com la consultoria i el transport, segons l'informe.

Evolució del turisme

A més, es preveu una evolució favorable el 2011 de la banda del turisme estranger, mentre que per al nacional es vaticina un comportament similar al de 2010.

Aquesta és la raó de la diferència de creixement entre dues regions turístiques per excel·lència com són Balears (0,6%) i Canàries (0,3%), ja que aquesta última té major pes del turisme nacional.

Segons l'informe de les Cambres, l'ajust de la construcció residencial i la contracció de l'obra pública seguirà llastrant les autonomies amb major pes d'aquest sector, entre les quals destaquen Extremadura (0,6%) i Castella-la Manxa (0,5%).

El País Valencià (0,8%) també estarà afectat per la necessitat d'absorbir un major excés d'habitatges.

A la mitjana espanyola de creixement es quedaria Galícia (0,9%), i per sota Catalunya i Múrcia (0,8%), Andalusia, Astúries i Castella i Lleó (0,7%), Cantàbria (0,5%) i Aragó (0,4%).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris