lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Banca March torna a ser l'entitat més solvent d'Europa

Els resultats del test d'estrès atorguen al banc balear una ràtio de 23,5%. Caixa Colonya i Mare Nostrum obtenen un 6,2 i 6,1%. Suspenen cinc bancs i caixes a l'Estat espanyol

Els resultats de les proves de solvència coneguts ahir, i als quals s'han sotmès 91 entitats financeres europees, han tornat a situar la Banca March com a líder destacat. L'entitat balear assolí una ràtio de solvència que se situaria en el 23,5% -el mínim era del 5%- en un hipotètic escenari econòmic advers durant 2011 i 2012. Una ràtio que pujaria al 27,8% amb la incorporació de les "mesures mitigants", com ara "provisió genèrica, plusvàlues realitzades i estimades", informà l'entitat. La puntuació de Banca March supera en més del doble l'entitat situada en segon lloc en l'àmbit estatal, Kutxa, que assolí un 10,1%.

Quant a Caixa Colonya de Pollença i Banca Mare Nostrum (BMN), grup en el qual s'integra Sa Nostra, assoliren un 6,2% i un 6,1%, respectivament. Ara bé, si es tenen en compte les anteriorment esmentades "mesures mitigants", en el cas de Caixa Colonya, la ràtio ascendiria al 8% i en el cas de BMN, al 9,3%. Per contra, un total de vuit entitats financeres a tot Europa van suspendre els tests d'estrès, que han estat coordinats per l'Autoritat Bancària Europea (ABE). D'aquests bancs i caixes que no han arribat als mínims establerts, hi ha cinc entitats espanyoles: Banco Pastor (3,3%), CatalunyaCaixa (4,8%), Unnim (4,5%), Caja3 (4%) i CAM (3%). Les altres tres entitats europees suspeses són dues gregues i una austríaca.

"Excel·lents resultats"

Banca March
qualificà els resultats obtinguts d'"excel·lents". Així ho expressà l'entitat a través d'un comunicat, en el qual indicà que la puntuació assolida és "conseqüència tant de l'elevada base de capital i la seva qualificació com de la qualitat dels actius del seu balanç". Així mateix, destaquen també l'estratègia del grup, "assentada en la prudència en la gestió dels riscs i el reforçament permanent dels fons propis".

Després de Banca March, l'entitat europea amb major qualificació ha estat la irlandesa Irish Life & Permanent, amb un 20,4% a l'escenari més advers. A continuació, amb una proporció de capital del 13,6%, es troben el banc hongarès OTP Bank i el danès Sybank, mentre que el Banque et Caisse d'Epargne luxemburguès és la cinquena entitat europea amb millor proporció, amb un 13,3%. Per part seva, des de Mare Nostrum (BMN) -el banc conformat per Sa Nostra, Cajamurcia, Caixa Penedès i Caixa Granada- van assenyalar que aquests resultats són "especialment satisfactoris" i que "gairebé duplica" el core capital (capital principal) exigit.

Optimisme

Elena Salgado assegurà que el resultat dels test d'estrès és "excel·lent" i mostra la "solidesa" del sistema financer espanyol. La titular d'Economia destacà l'"exercici de màxima transparència" duit a terme per l'Estat per presentar a la prova al 93% del sector, davant el 50% mínim exigit. Per part seva, el governador del Banc d'Espanya, Miguel À. Fernández Ordóñez, va dir que els resultats "són els esperats" i rebutjà parlar de "suspensos". També celebrant que "cap entitat espanyola no hagi d'elevar el seu capital per això.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per margalideta, fa mes de 9 anys

Haurien de valorar com inverteixen els beneficis residuals, es dir sa banca civica.

Valoració:7menosmas
Per astorat, fa mes de 9 anys

Abans ningú no dubtava de la solidesa de la banca nord-americana.

Valoració:0menosmas
Per SivolsserriccontrabanimangarrufaSL, fa mes de 9 anys

Quina casualitat: la banca fundada per un contrabandista; un exemple més que demostra que avui en dia, s'ha de ser il·legar per a aconseguir que un negoci funcioni (contraban, frau fiscal, etc.).

Valoració:10menosmas
Per Mare Meva, fa mes de 9 anys

La cofradia de la Verge del Puny, així qualsevol.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris