algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Telefónica pagarà els 350 milions de l'atur pel seu ERO

Treball accepta que la companyia compensi l'Estat pel seu expedient de regulació, que afectarà 6.500 treballadors

126840

Telefónica compensarà amb 350 milions d'euros a l'Estat.

Efe

Telefónica compensarà amb 350 milions d'euros l'Estat per cobrir així la despesa en prestacions de l'atur que suposarà el seu Expedient de Regulació d'Ocupació. El Ministeri de Treball i Immigració ha acceptat l'acord assolit entre Telefónica i els representants dels treballadors per a l'extinció dels contractes d'ocupació per a un màxim de 6.500 persones de l'empresa entre 2011 i 2013.

Es tracta del primer ERO d'una empresa amb beneficis que no ocasionarà costos al sistema de protecció per desocupació. Per assumir-ne el cost, Telefónica s'ha compromès a crear un fons en el qual s'integraran les aportacions econòmiques derivades de la situació de desocupació dels treballadors que s'acullin voluntàriament a aquest Expedient de Regulació d'Ocupació.

Treball ha explicat que el fons es constituirà amb uns 350 milions d'euros, que es destinaran a desenvolupar polítiques actives d'ocupació dirigides als treballadors de més edat.

L'acord entre sindicats i empresa s'ha establert sobre els principis de voluntarietat, universalitat i no discriminació, i preveu un pla de baixes en l'empresa a través de programes individuals de baixes, de desvinculació individual i de jubilació.

Llocs de feina i beques

També inclou mesures per crear nous llocs de feina, que seran del 7% sobre les extincions d'ocupació que es produeixin, la qual cosa suposarà uns 450 ocupacions en tres anys. Telefónica oferirà al voltant de 4.000 beques per a joves i crearà un pla de recol·locació, finançat per empresa i treballador, per als empleats que es desvinculin de l'ens i vulguin acollir-s'hi. A més a més, també recull el manteniment de l'ocupació a les províncies mitjançant la formació, la requalificació i les mesures formatives per a l'ingrés i la promoció professional en l'empresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris