cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Bauzá redueix la previsió econòmica de Manera

El Govern vaticina que les Balears creixeran un 0,8%. Els serveis són l'únic sector que evolucionen en positiu

El Govern preveu que l'economia balear creixerà enguany un 0,8%, una xifra inferior a la previsió del Ministeri d'Economia i Hisenda (1,3 per cent) i que coincideix amb l'estimació més baixa realitzada per l'anterior Executiu autonòmic, que oscil·lava entre el 0,8 i l'1,3%. L'exconseller d'Economia i Hisenda, Carles Manera, afirmava, no obstant això, que el creixement balear se situaria més a prop de l'1,3 que del 0,8%.

L'informe de conjuntura del Govern, que va presentar ahir la directora general d'Economia i Estadística, Teresa Palmer, indica que els serveis són l'únic sector que presenta una evolució positiva a les Illes, amb una taxa del creixement del 0,8 per cent en el primer trimestre de l'any. Per contra, la indústria experimenta un retrocés de l'1,8 per cent i la construcció cau un 4,1 en el marc del seu procés d'ajust després del boom immobiliari, que continua llastrant el global de l'economia balear. Palmer assenyalà que els indicadors de demanda "no s'acaben d'enlairar", el consum privat es manté estancat, si bé va destacar que la inversió "té un to lleugerament positiu que apunta a l'optimisme prudent", va dir.

Pel que fa al desglossament per Illes, l'informe revela que Eivissa i Formentera presenten un creixement de l'1,8% en el primer trimestre, que contrasta amb l'escàs 0,1% de l'economia mallorquina i amb l'estancament menorquí (0%). Palmer subratllà que les taxes de creixement "són moderades però positives", com succeeix amb el mercat laboral, per la qual cosa el Govern manté una actitud "positiva però també prudent" davant les dades esmentades. "No podem cantar victòria abans d'hora", va afirmar. D'altra banda, Palmer, informà que la recaptació de tributs cedits va disminuir un 7,1% fins al mes de maig. Quant als impostos cedits parcialment, creixen un 12,5% en el cas de l'IVA i un 4,7% pel que fa a l'IRPF.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris