algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

De Palma a 208 ciutats del món

Durant la present temporada d'estiu, 95 companyies aèries connecten Son Sant Joan amb aeroports de tot Europa i, amb menor mesura, d'Àfrica i el Pròxim Orient

122664

El primer cap de setmana de juliol passaren per Son Sant Joan més de 100.000 persones al dia.

PERE BOTA

La programació d'estiu de Son Sant Joan ofereix volar des de l'aeroport palmesà fins a 208 ciutats del món, una xifra que inclou tant vols xàrter com trajectes regulars i que s'emmarca dins els horaris de la present temporada, que començà el 27 de març i que acaba el 29 d'octubre. L'aeroport de Palma és un dels punts clau per a la recuperació turística i econòmica de les Balears, ja que és la principal entrada de visitants. El creixement d'Alemanya i els conflictes polítics dels països del nord de la Mediterrània han propiciat que les arribades de turistes aquest estiu s'incrementin fins a nivells rècord. De fet, el director de Son Sant Joan, José Antonio Àlvarez, augurà xifres històriques de passatgers durant els mesos d'estiu a l'aeroport palmesà. Són dades que no es repeteixen des de 2007, just abans de l'inici de la crisi econòmica.

Mallorca és una de les destinacions vacacionals estrella de l'estiu i fins a 95 companyies operen aquests mesos a l'aeroport palmesà. I encara que la majoria de connexions són amb Europa, també hi ha aerolínies que programen trajectes a l'Àfrica i al Pròxim Orient. Així mateix, l'entrada en funcionament del nou dic hub (centre de distribució de trànsit) possibilitarà els vols de llarga distància amb els Estats Units i el Carib, que operaran aerolínies alemanyes, com és la intenció d'Air Berlin. Tanmateix, l'increment d'entorn de l'11% de passatgers que s'espera per a la temporada alta no compensarà el descens de moviments dels primers mesos de l'any. Precisament la connecticvitat aèria durant l'hivern és una de les assignatures pendents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris