algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les afiliacions en el sector turístic illenc es disparen

Balears és la comunitat que va registrar més noves entrades a la Seguretat Social el mes de maig en relació a l'abril, prop de 26.000. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, l'Arxipèlag i les Canàries és on més creixen. CCOO valora la dada, però alerta que es tracta de treball “temporal i en molts casos precari”

126448

Segons dades d'AENA, Son Sant Joan ha registrat enguany el millor juny de la seva història.

N.Rincón

El turisme suposa un parèntesi a la crisi econòmica que pateixen les Balears des de fa prop de tres anys. Les Illes encapçalen les afiliacions a la Seguretat Social en el sector del turisme, segons les dades del Govern balear. El mes de maig passat, l'Arxipèlag registrà 25.932 noves afiliacions en el sector turístic respecte de l'abril i es convertí en la comunitat que rebé més afiliacions en aquest sector. De fet, suposen poc més de la meitat de les afiliacions en turisme que es registraren en el conjunt de l'Estat: un total de 49.853.

Les bones previsions d'arribades de turistes per a la temporada estiuenca ha fet que els empresris del sector incrementin les contractacions. Els sindicats valoren aquesta tendència de manera positiva. Això no obstant, el responsable de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO a les Balears, Ginés Díez, alertà que en molts casos es tracta de contractes "temporals i precaris". A més, advertí que "no s'ha d'oblidar" que la pujada de turistes que permet l'augment de la contractació en aquests mesos es deu en part a factors externs, com són la recuperació econòmica dels mercats emissors alemany i britànic i els conflictes que sofreixen els països del nord de l'Àfrica. En aquest sentit, el responsable de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO indicà que cal posar en marxa polítiques turístiques, desestacionalitzadores i d'ocupació, ja que aventurà que el proper hivern "serà el més difícil dels tres darrers".

Dones i joves

Així mateix, Díez mostrà preocupació pels col·lectius de dones i joves, "els més afectats per la crisi i la desocupació". Sobre això, el sindicalista manifestà que, si bé les contractacions han crescut en aquests dos grups, "són els que pitjor ho passen i els que tenen les condicions de feina més dolentes". El nou Executiu autonòmic de José Ramón Bauzá té per endavant el repte de crear ocupació estable a les Illes, una de les seves promeses durant la campanya electoral i en el discurs d'investura com a president. Els consellers d'Economia i Turisme, Josep Ignasi Aguiló i Carlos Delgado, respectivament, hauran de treballar de manera conjunta en el sector que més feina genera a les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris