algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
20°

Son Sant Joan pot registrar xifres rècord aquest estiu

PALMA L'aeroport de Palma podria assolir màxims històrics en les xifres de passatgers els mesos de juny, juliol i agost. Així ho explicà ahir el nou director de Son sant Joan, José Antonio Àlvarez, qui assenyalà que en aquests mesos es preveu un increment de l'11% de passatgers respecte de les mateixes dates que l'any passat.

127762

José Antonio Àlvarez fa dos mesos que assumí la direcció de l'aeroport de Palma.

Pere Bota

L'aeroport de Palma podria assolir màxims històrics en les xifres de passatgers els mesos de juny, juliol i agost. Així ho explicà ahir el nou director de Son sant Joan, José Antonio Àlvarez, qui assenyalà que en aquests mesos es preveu un increment de l'11% de passatgers respecte de les mateixes dates que l'any passat.

Tot i que encara no s'ha tancat el mes de juny, Àlvarez informà que d'acord amb les dades provisionals el mes anterior haurien passat per Son Sant Joan 2,8 milions de passatgers, amb la qual cosa s'hauria superat el màxim de 2007. També es preveu millorar les xifres d'aquell any els mesos de juliol i agost. Tanmateix, en el conjunt de l'any no es registraran xifres rècord perquè "no serà fàcil remuntar les baixes xifres dels primers mesos de l'any". En aquest sentit, Àlvarez recordà que l'aeroport palmesà es caracteritza per l'estacionalitat, ja que els mesos d'estiu el nombre de passatgers s'arriba a multiplicar per quatre amb relació als de temporada baixa. Això no obstant, és optimista amb vista al proper hivern.

Per mercats, el director de Son Sant Joan indicà que el britànic i l'alemany, amb increments del 18 i el 8%, respectivament, són els que presenten millors dades, mentre que l'estatal és el més fluix, amb un creixement d'entorn de l'1%. Pel que fa a la resta de mercats, en tots hi haurà un creixement, excepte en el portuguès, que s'atribueix a la crisi que viu el país.

Ampliació

D'altra banda, Àlvarez, explicà que aquest hivern AENA començarà la remodelació de la sala d'arribades amb una ampliació de la zona d'equipatges i una reducció de l'àrea d'espera. L'actuació es farà durant dos hiverns. També modificaran la plataforma d'estacionament d'aeronaus. Àlvarez manifestà que fa les previsions d'inversió d'acord amb les necessitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris