algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

La despesa turística creix un 36% a Balears

Es tracta de la dada del mes d'abril, quan els visitants de fora de l'Estat es gastaren 532 milions d'euros a les Illes

La despesa que realitzaren els turistes estrangers a les Illes Balears el mes d'abril va ser de 542 milions d'euros, fet que suposa un increment del 35,6% respecte del mateix mes de l'any passat. Així ho posen de manifest les dades publicades ahir per l'Institut d'Estudis Turístics referents a l'Enquesta de Despesa Turística (EGATUR), segons la qual en el conjunt de l'Estat la despesa va ser de 4.217 milions d'euros, un 24,1% més que fa un any, un increment inferior al de les Balears.

La portaveu del Govern i consellera de Turisme en funcions, Joana Barceló, considerà la dada una "bona notícia" per al començament de la temporada turística. Barceló va puntualitzar que des del 2010 es va començar a observar un canvi de tendència en la despesa que els turistes estrangers realitzen a les Illes i, en aquest sentit, va assegurar que si la tendència a l'alça es manté la resta de l'any, la Comunitat assoliria "un valor de despesa total superior al màxim històric del 2008".

En l'acumulat dels quatre primers mesos de l'any, les Illes Balears registren un increment de la despesa del 6,8% i arriben a un total de 980 milions d'euros. Barceló destacà que amb aquesta dada les Illes se situen com la sisena comunitat amb més volum d'ingressos. L'any 2010, l'increment global respecte de l'any anterior va ser del 0,7%.

Mercats

Els dos mercats estrangers principals, el britànic i l'alemany, augmenten la seva despesa. Els ingressos dels turistes germànics se situen el mes d'abril en 213 milions d'euros, cosa que suposa un creixement interanual del 3,6%. En el cas dels britànics, s'hi han gastat fins a 120,9 milions d'euros, que implica una pujada del 95,4% respecte de l'abril de 2010. Pel que fa a la despesa diària dels turistes, el principal indicador de rendibilitat, aquesta presenta un creixement interanual el mes d'abril del 7% i se situa en 106 euros, molt per sobre de la mitjana estatal, que és de 94 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris