cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Banc d'Espanya urgeix solucions

Fernández Ordóñez insta el Govern a afrontar els problemes econòmics i “a no culpar l'avaricia dels mercats” de tot

125888

Miguel Àngel Fernández Ordóñez, durant la seva intervenció.

JuanJo Martin

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Angel Fernández Ordóñez, urgí ahir el Govern a afrontar els problemes de l'economia espanyola i a "no culpar-ne" només els mercats; a més, va dir que allò més urgent és canviar el marc legal de l'ocupació per frenar l'atur, fer créixer el PIB i reduir la prima de risc. En la seva intervenció a l'Assemblea Anual de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Fernández Ordóñez asseverà que culpar només "l'avarícia i a la maldat dels mercats" de les dificultats que travessa Espanya "seria una pèrdua de temps".

En aquest sentit, demanà que es modifiqui el marc legal i institucional per crear ocupació, ja que l'Estat espanyol se situa entre els països amb les taxes d'atur "més altes del món"; a més, sol·licità responsabilitat als empresaris per fer canvis en la negociació col·lectiva amb l'objectiu de facilitar la contractació de personal. També va insistir una vegada més en el fet que l'Estat ha de concentrar-se a completar les reformes pendents per reduir la prima de risc del deute espanyol davant l'alemanya -la de referència a Europa-, ja que, mentre això no passi, no es reactivarà el crèdit.

Sobre la reforma del sistema financer espanyol, Ordóñez insistí que s'està fent correctament i en els terminis previstos, i va destacar l'alt grau de transparència que la caracteritza. Per la seva part, el secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, que també va participar en aquesta trobada, va dir que el Govern i els empresaris han "de perseverar" a fer reformes estructurals per accelerar el canvi de model productiu; a més, també va fer autocrítica en assegurar que l'Executiu no pot ser "autocomplaent", ja que la "feble" situació del mercat laboral "obliga a continuar amb l'agenda reformista". D'altra banda, el rei Joan Carles destacà, durant la clausura de l'assemblea, la necessitat de donar "una empenta urgent a l'ocupació juvenil", i demanà que les institucions, els agents econòmics i socials i el conjunt de la societat "uneixin esforços".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

Els culpables de la crisi manipulant a la gent. Ells no són el lliure mercat ni el capitalisme. Tot el contrari: els bancs nacionals, els centrals, l'FMI representen el monopoli estatal (no capitalista ni lliure).

Aquests senyors són els buròcrates els que decideixen quants diners nou ha d'imprimir cada any, per augmentar la quantitat que d'aquest hi ha al mercat. I són ells els que decideixen quants diners es retira del mercat a força de vendre bons del tresor. Són ells, és clar, els que decideixen la serietat amb què es paguen els deutes contrets pel govern. Són ells, per tant, els que determinen la credibilitat de la moneda i, fet i fet, el seu valor.

Conseqüència de l'acord de Bretton Woods, es va forjar un sistema en el que els bitllets serien emesos per un únic banc central controlat pel govern. I aquests bitllets ja no estarien recolzats per or. És a dir, parlant clar, tots els que tenien or dipositat en bancs van perdre el dret a retirar perquè ja no es reconeixia que aquests bitllets atorguessin aquest dret. Un robatori, ni més ni menys.

Això va tenir conseqüències greus. Des de llavors, quan els ciutadans perden la confiança en les autoritats monetàries i van a retirar els seus diners del banc. Es queden amb bitllets que van perdent el seu valor, no mantenen la seva riquesa. S'empobreixen.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris